970_250_eko
Vesti

Ferrari Monza SP1 dostavljen prodajnom salonu u Londonu!

I već je privukao pažnju brojnih prolaznika…

Ferrari Monza SP1
1.07KPregleda

Jedan od svega 499 primeraka modela Ferrari Monza SP1 je nedavno dostavljen prodajnom salonu HR Owen u centru Londona, i odmah je privukao pažnju slučajnih prolaznika.

Ferrari Monza SP1

Ferrari Monza SP1 je zvanično predstavljen prošle jeseni i iako izgleda kao koncept, on to nije. SP1 Monza je zapravo serijski automobil koji će biti proizveden u svega 499 primeraka. Međutim, svih 499 primeraka je rasprodato ubrzo nakon premijere, uprkos ceni od skoro 1,75 miliona dolara.

Ferrari Monza SP1 sa video snimka je ofarban u prelepu nijansu sive boje, kojoj kontrast daju žute linije. Međutim, ne zna se da li je ovaj automobil zapravo stigao za nekog klijenta, ili je samo reč o “demo” automobilu koji je namenjen najboljim prodajnim salonima proizvođača iz Maranela.

Ferrari Monza SP1

Srce ovog modela je atmosferski, 6,5-litarski V12 agregat kakav se nalazi kod modela 812 Superfast. Međutim, kod modela SP1 taj agregat razvija 799 konjskih snaga i 719 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, ovaj prelepi “propinjući konj” iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 2,9 sekundi. Za ubrzanje iz mesta do 200 km/h mu treba 7,9 sekundi, a maksimalna brzina je nešto preko 300 km/h.

U slučaju da kupac ovog modela hoće da uživa u Monza modelu sa još nekim, on će morati da naruči model Ferrari Monza SP2. U suštini, reč je o istom automobilu kao Monza SP1. Razlika je u tome što SP2 ima suvozačevo sedište. Ono je od sedišta vozača odvojeno šipkom izrađenom od ugljenikvoih vlakana.

Da li vam se dopada ovaj model?

Fotografije: Screenshot/Youtube

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery