970_250_eko
Vesti

Ferrari 488 Pista ili McLaren 720S? Koji model biste vi izabrali?

Video

Ferrari 488 Pista i McLaren 720S
600Pregleda

Ferrari 488 Pista bi se mogao smatrati jednim od najvećih rivala modelu McLaren 720S. Iako je više orijentisan na vožnju po stazi od britanskog super automobila.

Ferrari 488 Pista i McLaren 720S

Naime, McLaren je lansirao svoju novu „Super seriju“ automobila pre nekoliko godina. Možda najvažniji model iz te serije, McLaren 720S, u potpunosti je „oduvao“ svoju konkurenciju. Najzaslužniji za to je njegov četvorolitarski twin-turbo V8 agregat. On po zvaničnim podacima razvija 710 KS. Međutim, veruje se da taj agregat zapravo razvija više od 710 „konja“.

U to vreme, u poređenju sa britanskim super automobilom, Ferrari 488 GTB se nije pokazao baš najbolje. U svakom slučaju, proizvođaču iz Maranela nije dugo trebalo da predstavi model 488 Pista, koji je, po mišljenju mnogih, u stanju da „uzvrati udarac“.

Više detalja o modelu Ferrari 488 Pista možete pronaći ovde.

Željni da vide kako se Ferrari nosi sa modelom McLaren 720S „na pravoj liniji“, vlasnici oba modela su se nekoliko puta međusobno trkali. Važno je da napomenemo da je video snimak trke napravljen na ulici, što nikako nije bezbedno, posebno zbog brzine kojom su išli. Ovakve testove uvek treba održavati na stazi, u kontrolisanim uslovima. Na taj način se smanjuje rizik po vozače, ali i po druge učesnike u saobraćaju. Prema tome, ovako nešto nikako ne podržavamo. Ipak, ovo je verovatno prvi snimak na kom se vidi „odnos snage“ između modela McLaren 720S i Ferrari 488 Pista.

Oba modela sa snimka su opremljeni novim „aftermarket“ izduvnim sistemom. Podataka o performansama nema, ali na osnovu video snimka bismo rekli da McLaren 720S ima malu prednost u odnosu na Ferrari 488 Pista.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery