AktuelnoVesti

Super test 5 modela na 100.000 km

3.91KPregleda

Evropski uporedni test ekonomičnosti i efikasnosti različitih vrsta pogona putničkih automobila

 

 

Početkom januara u saradnji sa novosadskim City Taxi uz logističku pomoć kompanija Petrol i  Orbico Lubricants Srbija (ovlašćeni distributer Shell ulja na teritoriji Republike Srbije) započet je najveći regionalni uporedni test 5 modela automobila koji se pokreću na 5 različitih vrsta pogona i koji će u razdoblju od 12 meseci i 100.000 realno pređenih kilometara odgovoriti na mnoga pitanja i nedoumice vozača.

 

Šta kupiti? Električni ili hibrid automobil? Hibrid ili plug in hibrid, benzinac ili TNG?

 

 

Na Super Testu se nalaze modeli:

 

 

1. MG4 (Electric)
2. Toyota Prius (plug-in hybrid)
3. Toyota Corolla Cross ( hibrid)
4. Toyota Corolla Cross (benzin)
5. Dacia Sandero Stapway (TNG)

 

 

 

Tokom 12 meseci, u 6 epizoda TV serijala Vrele Gume i kroz sva godišnja doba, redakcija u saradnji sa partnerima proverava kvalitet testiranih vozila u intenzivnoj eksploataciji na 100.000 pređenih kilometara, stavljajući akcenat na njihovu upotrebljivost i ekološki faktor.

Takođe uz verifikaciju stručnog nadzora tokom testa merimo vrednosti potrošnje Petrol energenata (benzin/TNG) kao jedanog od najbitnijih tradicionalnih pokazatelja ekonomičnosti vozila.

 

 

Međutim, to nije sve: na svakih 15.000 pređenih kilometara uzrokujemo i laboratorijski proveravamo stepen degradacije Shell motornog ulja u testiranim modelima u cilju dokazivanja koliko su kvalitetna motorna ulja i redovna zamena bitni za bezbrižnu i dugovečnu eksploataciju vozila.

 

 

Opširnije u sledećem TV izdanju Vrele Gume emisije u nedelju 31.03. od 11.40 na NovaS kanalu.

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery