AktuelnoVesti

Škoda ukida model Fabia zbog Euro 7 standarda

2.3KPregleda

Zbog Euro 7 standarda više neće biti jeftinih automobila

 

 

 

Pod okriljem brige za zaštitu prirode, automobilska industrija osim EV strategije, uvodi i i sve strožije norme za automobile sa pogonom na fosilna goriva. 

 

 

Najavljena nova Euro 7 norma, eliminisaće jeftine automobile iz ponude

 

Prvi potez ove vrste je povukla Škoda koja je objavila da neće više proizvoditi model Fabia Combi kao što je prvobitno planirano, zbog dolazećih propisa o emisiji Euro 7. Karavan baziran na novom modelu Fabije je trebalo da bude predstavljen ove godine, ali ništa od toga.

Ispunjavanje zahtevnih ciljeva emisija s Euro 7 zakonodavstvom je povezano s vrlo visokim troškovima„, rekao je portparol Škode za Automotive News Europe, što u prevodu znači da ovaj model neće više biti u ponudi.

 

Škoda je prestala da proizvodi Combi verziju baziranu na staroj Fabiji u novembru prošle godine te je tako s tržišta nestao poslednji mali karavan.

 

 

Početkom godine prodaate su zalihe proizvedenih Fabija Combi i to je završetak puta karavanskog modela

 

 

Izvršni direktor Škode Klaus Zellmer je upozorio u aprilu da bi propisi o emisiji Euro 7 značili ozbiljno povećanje troškova za Fabiju.

 

 

 

Ako sadašnji nacrt postane aktuelna norma do 2025. godine, morali bismo da u automobil ugradimo tehnologiju koja ili još nije razvijena ili je toliko skupa da bi automobil od 15.000 evra koštao 18.000, 20.000 evra. 

 

Propisi bi trebalo da stupe na snagu u julu 2025.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery