AktuelnoVesti

Naočare za vožnju koje u potpunosti neutrališu odbljeske

3.39KPregleda

Naočare za vožnju su prisutne već izvesno vreme, ali kompanija pod nazivom Mojietu kaže da je kreirala proizvod koji će u potpunosti neutralisati neprijatne odbljeske

 

Mojietu T1, naočare za vožnju, po proizvođaču su prve koje dolaze s integrisanim dizajnom stakala, u isto vreme posedujući UV zaštitu i otpornost na vodu.

 

 

„Nemačka TAC noćna fotohromatska stakla koriste žuta sočiva da bi povećala jačinu svetlosti i jasnoću boja, na taj način poboljšavajući kontrast i rezoluciju ljudskom oku, obezbeđujući tako precizniji vid. Stopa polarizacije je 20 odsto, a parcijalna polarizacija može efektno redukovati odbljesak svetlosti. Takođe može osetiti ultraljubičaste zrake, a nijansa stakala se može promeniti s intenzitetom svetlosti“, kaže kompanija.

 

 

Mojietu je u potrazi za grupnim finansiranjem koje bi podržalo masovnu proizvodnju T1, a u vreme pisanja, projekat je u potpunosti finansiran, tako da bi prvi primerci trebalo da budu isporučeni u novembru.

 

 

Stakla su posebno dizajnirana da bi se prilagodila količini svetlosti dostupnoj u bilo kojem momentu. Njih odlikuje nešto što se opisuje kao inteligentno obezbojenje da bi se zadržala zaštita osobe koja nosi naočare, kako tokom oblačnog dana, tako i direktne sunčeve svetlosti.

 

Noćna fotohromatska stakla sa žutom pozadnom mogu automatski da podešavaju boju u skladu s intenzitetom ultraljubičaste svetlosti; svetlo siva tokom oblačnog i kišovitog vremena, boja stakala postaje tamnija kada je ultraljubičasta svetlost snažna, obezbeđujući na taj način UV zaštitu“, objašnjava matična kompanija.

 

Najjeftinija verzija ovih naočara košta 59 dolara, a dostupna je na Indiegogo stranici, kao deo pretprodajnog paketa. Ono što je dobro je što mogu biti poslate širom sveta, ne samo u SAD.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery