AktuelnoOnline plusVesti

Kamperska invazija na Srbiju

8.69KPregleda

Za dan rada u dva kampa preko 70 stranih kampera

 

 

Naša kamperska patrola ovog vikenda beleži vrlo zanimljiva dešavanja na teritoriju Srbije.

 

 

Juče je uz veliki broj pristiglih kampera iz Slovenije i Srbije otvoren luksuzan Kamp Vrnjačko Vrelo u neposrednoj blizini Vrnjačke Banje.

 

 

 

Camping Vrnjačko Vrelo & SPA

 

Putnicima namernicima osim udobnog smeštaja na raspolaganju je i moderan kompleks bazena sa lekovitom termalnom vodom i kompletna kamperska infrastruktura.

 

Danas je u kampu Vrnjačko Vrelo boravilo tridesetak kamper vozila iz Slovenije i Srbije.

 

Nekih dvestotine kilometara južnije, iz Kamp Enigma u Vranju stižu zaista sjajne vesti. Celokupni kapacitet kampa je popunjen do poslednjeg mesta sa preko 40 vozila i kamp prikolica iz Češke, Holandije, Švedske i Norveške koji su ovde pristigli prvog maja na putu za Grčku.

 

 

Kamp Enigma Vranje

 

 

Očigledno, postajemo sve zanimljivija destinacija za kamperiste koji tranzitiraju kroz Srbiju. Međutim to je samo vrh „kamperskog brega“ jer se svega 10-15% kampera u tranzitu zadrži bar jednu noć u Srbiji.

 

 

Velika većina stranih kamperista, zbog nedostatka međunarodne promocije, kroz našu zemlju prolazi bez zaustavljanja sa „ciglom na gasu“

 

 

Uz bolju profesionalnu promociju, nedostaje još kampova i pratećih sadržaja, posebno u gradskim sredinama koje bi mogle privući veliki broj dobrostojećih gostiju sa svojim kućama putujućim čija se vrednost kreće od 30.000-150.000 evra.

 

 

Ove godine je interesovanje Evropljana za kamperski turizam poraslo za blizu 20% dok je za odmor u hotelima opalo za 8%.

 

Pametnom – dovoljno!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery