Vesti

Fiat predstavio modele Fiat 500 i Fiat Panda Hybrid!

PR Saopštenje

Fiat 500 i Panda Hybrid
4.32KPregleda

FIAT 500 i FIAT Panda, neosporivi su lideri u segmentu gradskih automobila. Oni će ujedno biti i prvi modeli FCA Grupe u svojoj kategoriji koji će koristiti novu hibridnu tehnologiju.

Fiat 500 i Panda Hybrid

 

Novi modeli Fiat 500 i Panda Hybrid, biće dostupni od marta 2020. godine. Doneće još jednu revoluciju urbane mobilnosti, čime će ovi modeli biti dostupni svima i postati novi evropski standard za električne gradske automobile. 

Novi modeli Fiat 500 i Panda Hybrid pružiće sve prednosti efikasne, kompaktne, lake i pristupačne hibridne vožnje. Ukratko, to je najbolje rešenje za gradski automobil i u skladu je s FIAT-ovim pristupom. Tokom poslednjih 120 godina, FIAT je bio pionir u tehnologiji i inovator u mobilnosti, a sada i održivoj mobilnosti.

Ova godina označava novu prekretnicu u istoriji brenda FIAT. Sa pojavom novih hibridnih verzija modela FIAT 500 i Panda, elektrifikacija brenda počinje, i nastaviće se s početkom proizvodnje u Torinu novog modela 500. Ovaj model će biti 100% električan i zato će imati ključnu ulogu u elektronskoj mobilnosti u okviru FCA strategije. U 2020. godini grupa će ponuditi asortiman proizvoda i usluga kako bi pružila korisnicima kompletno i održivo iskustvo mobilnosti.

Fiat 500 i Panda Hybrid

Nadalje, po prvi put u istoriji ova dva tradicionalna i komplementarna FIAT modela, Fiat 500 i Panda biće dostupni u posebnoj jedinstvenoj seriji: ekskluzivnoj „Launch Edition“ seriji.

Oni će imati novi, benzinski Mild Hybrid motor koji kombinuje najnoviju porodicu 3-cilindričnih FireFly 1-litarskih motora snage 70 KS (51kW) sa 12-voltnim BSG elektromotorom i litijumskom baterijom.

U poređenju s 1,2-litarskim Fire motorom sa 69 KS, verzija Mild Hybrid utiče bolje na  potrošnju goriva. To smanjuje emisije CO2 u proseku za  20% i do 30% kod modela Panda Cross, bez žrtvovanja performansi. Takođe je obezbeđen vrlo visok standard komfora pri vožnji zahvaljujući BSG sistemu. On omogućava tiho restartovanje, lagano bez vibracije, s unutrašnjim sagorevanjem u Stop&Start funkcijom. 

Korisnici će takođe uživati u prednostima vozeći hibridni model (automobil zadovoljava Euro 6D Final, primera radi), koje, u zavisnosti od lokalne regulative,  obuhvataju slobodu pristupa i kretanja u gradskim centrima, jeftiniji parking u gradskim centrima i poreske olakšice. 

Specijalna serija može se prepoznati po znaku „Hybrid“ na zadnjem delu i ekskluzivnom logou „H“, koji formiraju dve kapi rose, na centralnom panelu.

Rosa – simbol svetlosti zore i početka nove ere – upotrebljena je kao inspiracija za novi i ekskluzivni „Dewdrop Green“ boju eksterijera koji stoji automobilima kao elegantno odelo, u savršenoj harmoniji sa temama prirode i inovacija. 

Fiat 500 i Panda Hybrid

Enterijer

Unutra, presvlake sedišta su verne održivoj filozofiji celog projekta. Savršena kombinacija s FCA Mild Hybrid tehnologijom i inovativnim duhom modela FIAT Panda i FIAT 500. Sedišta u Launch Edition seriji su prva u automobilskom sektoru koja će delom biti pravljena od „SEAQUAL® YARN“ materijala, čijim se tkanjem dobija specijalni materijal sertifikovan od organizacije SEAQUAL INITIATIVE, i koji se dobija od reciklirane plastike. Od koje 10% dolazi iz okeana, a 90% s kopna. SEAQUAL® YARN se proizvodi pretvaranjem plastike sakupljene u morima u pahuljice polietilen tereftalata.

Ove pahuljice se koriste za predivo od kojih se tkanine prave. U fazi tkanja, morska poliester plastika se meša s ostalim ekološkim, prirodnim, recikliranim ili obrađenim vlaknima. Ovaj  zeleni proces je upotpunjen korišćenjem boja i ekoloških premaza čija proizvodnja je zasnovana na tehnikama štednje vode i energije. 

Kompanija Fiat sarađuje sa organizacijom SEAQUAL INITIATIVE kako bi podržala čišćenje okeana i preduzela korake protiv zagađivanja mora i okeana. Dva nova modela, FIAT 500 i Panda u izdanju Hybrid Launch Edition, zato će ispuniti očekivanja korisnika koji podjednako paze na estetiku kao i na ekološka pitanja, posebno u smislu potrošnje i emisije.

FIAT 500 i Panda su dva komplementarna simbola brenda FIAT, koji predstavljaju urbanu mobilnost u Evropi, sa oko 400.000 jedinica prodatih tokom godine. Sada uvođenjem Mild Hybrid tehnologije, modeli 500 i Panda napraviće značajan doprinos poboljšanju održivosti urbane vožnje.

Fiat 500 i Panda Hybrid

PR Saopštenje: Fiat

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery