Vesti

Počelo suđenje serijskom “grebaču automobila”!

Optužen da je oštetio preko 600 automobila u Donjoj Frankoniji!

Suđenje serijskom "grebaču automobila"!
2.87KPregleda

U Nemačkoj je počelo suđenje čoveku koji je optužen za vandalizam, odnosno oštećenje velikog broja automobila u Bavarskoj, u periodu između februara i aprila 2018. godine.

Suđenje serijskom "grebaču automobila"!

Naime, DW prenosi da je 26-godišnji čovek, optužen da je koristeći oštar objekat, ogrebao ne manje od 642 automobila (po nekim izveštajima, broj automobila koje je on oštetio bi mogao biti veći i od 1.700)! Šteta je procenjana na čak 930.000 evra!

Veruje se da je ovaj počinilac krivičnog dela namerno ciljao veliki broj vozila u gradovima Donje Frankonije. Tu spadaju i gradovi Švajnfurt, Vurzburg i Fajtshehhajm.

Policija je bila odlučna u nameri da pronađe vandala, te je oformljena posebna grupa za njegovo hvatanje. Ta grupa je istraživala brojne žalbe ljudi koji su prijavljivali štetu na svojim automobilima. Međutim, do velikog napredka u slučaju su došli tek nakon što je rano ujutru u aprilu 2018. godine jedna žena čula buku grebanja ispred svog stana. Pogledala je kroz prozor i ugledala je sumnjivog čoveka kako prilazi od automobila do automobila i grebe ih. Naravno, ona je odmah pozvala policiju.

Oni su ubrzo stigli na mesto i priveli su to lice. Otkriveno je da je on kod sebe imao šrafciger, za koji su verovali da je “oružje kojim su počinjeni brojni zločini”, odnosno oružje kojim je oštećen veliki vroj automobila.

Tužilaštvo je u početku ovom vandalu pripisalo oštećenje čak 1.700 automobila. Šteta koju je načinio je procenjena na 2,3 miliona evra. Međutim, sud je odlučio da nema dovoljno dokaza da se on optuži za oštećenje toliko velikog broja automobila.

Iako je suđenje počelo, odlučeno je da se napravi pauza od 24 dana pre nastavka. Još uvek se ne zna sa kakvom se kaznom može suočiti ovaj serijski “grebač automobila”, ako bude proglašen krivim.

Suđenje serijskom "grebaču automobila"!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery