Vesti

Škoda u Ženevi predstavlja novi konpcet po imenu Vision iV

Reč je o električnom krosover-kupeu baziranom na MEB platformi

Škoda Vision iV
456Pregleda

Po svemu sudeći, Kamiq neće biti jedina novina koju će nam Škoda predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi.

Škoda Vision iV

Naime, češki proizvođač automobila je juče objavio prve dizajnerske skice novog konpcet modela. Taj koncept je nazvan Vision iV, a reč je o potpuno električnom krosover-kupeu sa dinamičnim linijama karoserije. Ovaj model će biti baziran na MEB platformi VW grupacije.

U saopštenju kompanije Škoda se navodi: “Prvo Škoda vozilo bazirano na VW modularnoj platformi će biti krosover-kupe sa petoro vrata. Ono će imati sportski dizajn”.

Na skicama vidimo atletske proporcije, felne veličine 22 cola i “padajući” krov. Takođe vidimo i da će konvencionalni bočni retrovizori biti zamenjeni kamerama, te da na vratima nema ručica za njihovo otvaranje i okvira prozora. Skice ukazuju i na izostanak B stuba, što bi moglo da znači da ovaj koncept ima “suicide” tip otvaranja vrata.

Na njegovom prednjem delu se ističe Škoda maska (rešetka) koja je šira nego obično. Tu je i horizontalna svetleća linija koja povezuje farove. Slobodno možemo reći da ovaj model izgleda agresivno kada se posmatra “oči u farove”. Za to su delom zaslužni i veliki usisnici za vazduh.

Na zadnjem delu se ističu LED svetlosne jedinice, aerodinamične linije i svetleća linija iznad difuzora. Takođe vidimo da je Škoda lčogo osvetljen crvenom bojom.

Škoda Vision iV

Normalno je da se nameće pitanje da li će ovaj koncept biti uvid u serijski model. To jođ uvek nije zvanično potvrđeno, ali su predstavnici komapnije ranije objavili da će do 2022. godine biti predstavljeno više od 10 elektrifikovanih modela.

Ostavite komentar