Vesti

Prvi SUV model kompanije Aston Martin stiže krajem 2019. godine!

Proizvodiće se u novom postrojenju

244Pregleda

 

Aston Martin će od sledeće godine u svojoj gami imati vozilo koje će predstavljati pravu konkurenciju SUV modelima kao što su Bentley Bentayga i Lamborghini Urus.

Naravno, reč je o prvo, SUV modelu britanskog proizvođača automobila, Aston Martin Varekai (DBX).

Aston Martin Varekai će, kako se navodi, biti predstavljen u poslednjem kvartalu 2019. godineOn će se proizvoditi u novom postrojenju britanske kompanije u naselju St. Athan u Južnom Velsu.

Naime, model Varekai će se izrađivati na mestu na kome su se donedavno nalazili hangari vazduhoplovne baze britanskog Ministarstva odbrane, a sada je taj prostor transformisan u moderno fabričko postrojenje.

Osim svog prvog SUV modela, Aston Martin planira da u ovom postrojenju u budućnosti sklapa i svoje električne automobile ali i modele koji će nostiti oznaku Lagonda brenda.

Fabrika je još u fazi izgradnje, a trenutno broji oko 100 zaposlenih. Kada bude završena, početkom sledeće godine, uposliće oko 200 radnika, dok će početkom 2020. godine, kada počne proizvodnja modela Varekai, u njoj raditi preko 700 ljudi.

Aston Martin je na internet pustio kratak video snimak na kojem možemo videti kako za sada izgleda nova fabrika, koja će u potpunosti biti opremljena, odnosno, imaće sve od proizvodnih traka, preko farbare, do VIP salona, kancelarija, kantine, pa čak i test stazu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery