Vesti

BMW Serije 3 Touring premijerno sa Sajmu automobila u Ženevi!?

Nove špijunske fotografije

614Pregleda

 

U svetu automobilske industrije kruže glasine da će BMW svoj potpuno novi model Serije 3 Touring (karavan) zvanično predstaviti u martu sledeće godine na Sajmu automobila u Ženevi.

Naime, trenutna, šesta (F31) generacija je, sa tehnološkog gledišta zastarela, te i ne čudi što BMW želi da predstavi novu generaciju koja bi bila konkurentija na tržištu.

U poređenju sa svojim prethodnikom, novi model Serije 3 Touring će biti “veći, prostraniji, bezbedniji i pametniji, ali i zabavniji za vožnju”, kako navode predstavnici bavarskog proizvođača automobila. Takođe, on će svakako biti praktičniji od standardnog sedan modela koji je zvanično predstavljen prošlog meseca na Sajmu automobila u Parizu.

Pretpostavlja se da će novi BMW Serije 3 Touring, čim bude predstavljen, poneti titulu “najbolji sportski karavan Nemačke autoindustrije”, bar u svom segmentu, s obzirom da će biti noviji od svoje konkurencije koju čine Audi A4 Avant i Mercedes C-klase Estate.

Najnovije špijunske fotografije nam otkrivaju da će ovaj model imati prepoznatljiv dizajn, te da će njegov prednji deo biti gotovo isti kao na sedan modelu Serije 3, te će se razlikovati jedino zadnji deo automobila i njegov krov.

Kada je reč o enterijeru, sve će biti isto kao na standardnom sedan modelu, što znači da nas očekuje isti infotejnment sistem, digitalna instrument table, vizuelni detalji, sistemi za asistenciju vozaču i slično.

Što se mehanizacije tiče, nova (G20) generacija ovog modela će biti dostupna sa nekoliko benzinskih i dizel agregata, među kojima je i četvorocilindarski motor radne zapremine dva litara koji razvija 181 konjsku snagu (184 PS) i 254 konjskih snaga (258 PS), ali i šestocilindarski agregat koji razvija 382 konjske snage (387 PS).

Što se dizelaša tiče, trebalo bi da budu dostupne dve verzije dvolitarskog agregata koje će razvijati 148 konjskih snaga (150 PS) i 187 konjskih snaga (190 PS), ali i trolitarski agregat koji će razvijati 261 konjsku snagu (265 PS).

Kada bude predstavljen, novi BMW Serije 3 Touring će biti direktan konkurent modelima poput Audi A4 Avant, Mercedes C-klase Estate i potpuno novom Volvo V60.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery