Vesti

Premijerno je predstavljen i novi Mercedes GLC!

Nova tehnologija i nova gama agregata

Mercedes GLC
4.75KPregleda

„Sloboda u svom najlepšem obliku“. То je izjava iza koje je Mercedes GLC stajao od svog pojavljivanja na tržištu u jesen 2015. godine. Kao i njegov prethodnik, ovaj SUV model kombinuje izuzetne off-road sposobnosti sa prostranošću, praktičnošću i komforom. Uz sve ovo najnovija generacija dodaje u spisak opreme pionirske tehnologije, prepoznatljiv dizajn, povezivost i vrhunski infotejnment sistem. Rezultat je SUV koji postavlja nove standarde, kako na putu tako i van njega.

Mercedes GLC

Ovaj model će svoju „javnu“ premijeru imati na Sajmu automobila u Ženevi. Međutim, već sada možemo malo bolje da se upoznamo sa njim.

Spoljašnji dizajn

Spoljašnji izgled privlači pažnju sportskom vizuelnom pojavom. Karakterišu ga snažne izvajane površine, i detalji koji se izdvajaju. Tu pre svega mislimo na hromirane elemente, redizajnirana glavna svetla i masku hladnjaka sa jakim konturama. Svi ti detalji modelu Mercedes GLC obezbeđuju off-road karakter. Modernizam, snaga i svestranost: to je ono što GLC predstavlja. Dizajn prati filozofiju „senzualne čistote“ i predstavlja pažljivo zamišljenu međusobnu igru estetike, agilnosti i inteligencije.

Mercedes GLC

Standardna LED High-Performance glavna svetla su manja i poseduju značajno modifikovanu grafiku. Potpuna LED glavna svetla sa MULTIBEAM tehnologijom su opciono dostupna. Atletski karakter nastavlja se u zadnjem delu vozila potpuno redizajniranim branikom i izduvnim vrhovima. Redizajnirana su i LED zadnja svetla.

Posmatrano s bočne strane, nekih većih razliku u odnosu na prethodni model i nema. Modeli sa AMG-Line paketom opreme su dostupni sa novim opcijama felni.

Mercedes GLC

Da zavirimo i u kabinu…

Primećujemo da su promene u kabini znatno veće nego one na karoseriji automobila. Unutrašnjost kombinuje luksuz i lakoću korišćenja na beskompromisan način: Izrada je na izuzetno visokom nivou, a infotejnment sistem ima još veći ekran osetljiv na dodir. Uz to najnovija generacija MBUX sistema impresionira svojim intuitivnim i raznovrsnim opcijama upravljanja kao što su dodir, gestovna kontrola i optimizovani sistem komandovanja glasom.

Kupci će moći da se odluče i za potpuno digitalnu instrument tablu sa ekranom dijagonale 12,3 inča. Ekran infotejnment sistema ima dijagonalu 10,25 inča. Tu je i novi multifunkcionalni volan i „touchpad“ na centralnoj konzoli.

Mehanizacija i agregati

Novi Mercedes GLC če biti opremljen novim benzinskim i dizel motorima najnovije generacije. Oni imaju veću snagu i veću efikasnost. Više novih verzija motora dolazi kasnije tokom godine.

Mercedes GLC

U početku će se novi Mercedes GLC na Starom kontinentu prodavati u varijantama koje nose oznake GLC 220d, GLC 300 4MATIC i GLC 300d 4MATIC.

Što se modela GLC 220d i GLC 300d 4Matic tiče, oni poseduju četvorocilindarske agregate radne zapremine dva litara. Pogonska jedinica koja se krije ispod haube modela GLC 200d razvija 191 konjsku snagu i 400 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, agregat koji pokreće model GLC 300d 4Matic razvija 241 konjsku snagu i 500 Nm obrtnog momenta. Benzinska opcija u modelu sa oznakom GLC 300 ima i mali elektoromotor koji napaja automobil. On ima ulogu startera-alternatora, smanjuje potrošnju goriva i razvija dodatnih 150 Nm obrtnog momenta kada je to potrebno.

Mercedes-Benz je novi GLC opremio i raznim sistemima bezbednosti i asistencije vozaču.

Nova generacija GLC-a označava početak novog poglavlja u istinskoj priči o uspehu:  model se prodavao značajno bolje od svog prethodnika već u prvoj godini uvođenja na tržište. Trenutno, Mercedes-Benz ostvaruje veoma zapaženo i uspešno mesto u SUV segment sa čak sedam modela (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS, G-Klasa). Nema nikakve sumnje: SUV vozila imaju su odigrala važnu ulogu u okviru Brenda i njegovog dosadašnjeg uspeha. Više od pet miliona SUV vozila Mercedes-Benz su isporučena strankama širom sveta do današnjeg dana.

Mercedes GLC

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery