Vesti

Lamborghini Veneno Roadster – automobil koji je svakog dana sve skuplji!

Jedan od ukupno devet primeraka Veneno modela

Lamborghini Veneno Roadster
1.55KPregleda

Jedan od najređih serijskih automobila, Lamborghini Veneno Roadster , trenutno se prodaje u salonu automobila Al Ain Class Motors u Dubajiu.

Lamborghini Veneno Roadster

Lamborghini je kreirao svega devet primeraka modela Veneno Roadster. Time je ovaj model postao jedan od najređih serijskih automobila na svetu sa značkom „razjarenog bika“. Fotografije ovog modela su se pojavile još u avgustu 2015. godine, a velike su šanse da je reč o jednom od najpoželjnijih automobila sa karoserijom od vidljivog karbona.

Tu su i crvene linije koje se prostiru ivicama od prednjih do zadnjih točkova, na prednjem spliteru, pragovima, difuzoru i spojleru. „Peraje“ koje se prostire dužinom poklpoca motora je ofarbano u boje italijanske zastave.

Enterijer je potpuno u skladu sa prelepim dizajnom spoljašnjosti zahvaljujući kombinaciji crne i crvene kože. Tu su naravno i detalji od ugljenikovih vlakana.

Veneno Roadster je baziran na modelu Aventador. On poseduje isti atmosferski V12 agregat zapremine 6,5 litara. Međutim, taj agregat kod modela Veneno Roadster razvija 750 konjskih snaga. Time je Veneno ne samo jedan od najređih, već i jedan od najbržih Lamobrghini modela ikada.

Kada je Veneno Roadster lansiran na tržište 2013. godine, prodavao se po ceni od 4,5 miliona dolara. Međutim, zbog činjenice da se radi o automobilu koji je proizveden u malom broju, ali i zbog njegovog dizajna, veruje se da se ovaj model danas prodaje po daleko većoj ceni. Iako u opisu oglasa stoji da ovaj model uopšte nije vožen, na njegovom odometru stoji da je prešao svega 85 kilometara. To praktično znači da je on potpuno nov!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery