Vesti

BMW navodno radi na modelu M2 Track Cup!

Trebalo bi da razvija oko 470 konjih snaga

BMW M2 Track Cup
446Pregleda

Danas su se na internetu pojavile spekulacije u kojima se navodi da bavarski proizvođač radi na još bržoj verziji svog “baby” M modela. Naravno, reč je o modelu BMW M2.

BMW M2 Track Cup

Pozivajući se na neimenovane izvore, na BMW Blog-u se navodi da bavarski proizvođač automobila radi na novom modelu. Taj model će, kako se navodi, nositi oznaku M2 Track Cup. Kao što mu i samo ime kaže, on će biti ograničen na vožnju po stazi. Navodi se i da bi mogao da razvija oko 470 konjskih snaga. 

Zahvaljujući trolitarskom twin-turbo S55 rednom, šestocilindarskom agregatu, model M2 CS, koji tek treba da bude predstavljen, će razvijati 445 konjskih snaga. To je za 20 “konja” više od snage koju razvijaju modeli M3 i M4. S obzirom da će Track Cup biti snažniji, onda će on sigurno razvijati veći broj konjskih snaga.

BMW M2 Track Cup

BMW u svojoj gami već ima sličan model. On nosi oznaku M240i Racing Cup, i namenjen je samo vožnji po trkačkim stazama. U svakom slučaju, ako model Track Cup zaista dobije zeleno svetlo, velike su šanse da on neće stići do proizvodne trake pre 2021. godine.

Napomena: Na fotografijama je model BMW M2 Competition

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery