Vesti

VW Tiguan R uskoro stiže, ali sa kojim agregatom?

Špijunske fotografije

VW Tiguan R - špijunske fotografije
2.89KPregleda

VW Tiguan R će se u gami nemačkog proizvođača uskoro pridružiti modelu T-Roc R, kao drugi performantni SUV model sa R oznakom u istoriji brenda.

VW Tiguan R - špijunske fotografije

Naime, ovo nije prvi put da je R varijanta modela VW Tiguan uslikana bez kamuflaže. Zapravo, ovaj automobil smo imali prilike da vidimo bez kamuflaže još od 2016. godine. Ostaje nam samo da se nadamo da će Volkswagen uskoro odlučiti da ovaj model i premijerno predstavi.

Sada kada smo to naveli, da kažemo nešto o samom automobilu. Naime, na fotografijama vidimo da će VW Tiguan R imati isti “body-kit” i iste alu-felne kao i model Tiguan u R-Line varijanti. Prema tome, ako ste očekivali neku drastičnu razliku u dizajnu, ostaćete razočarani. Jedina razlika koju na fotografijama možemo videti između modela Tiguan R i Tiguan R-Line jeste zapravo to što ovaj prvi ima četiri izduvne cevi. Tako je bar za sada, možda se nešto promeni u skorije vreme, videćemo…

VW Tiguan R - špijunske fotografije

Ono o čemu možemo samo da nagađamo jeste koji će agregat pokretati model VW Tiguan R. Isprva smo svi bili ubeđeni da će to biti dvolitarski TFSI turbo agregat kao kod modela Golf R koji razvija 296 KS. Međutim, nešto kasnije se pojavio video na kome se vidi ovaj model prilikom testiranja. Tada je na osnovu zvuka bilo jasno da njega pokreće petocilindarski agregat sa turbo punjačem. Najverovatnije je to bio Audijev 2,5-litarski agregat.

S obzirom da manji T-Roc R ispod haube krije dvolitarski turbo (EA888) agregat, koji razvija 296 KS i 400 Nm obrtnog momenta, nameće se pitanje da li će se ista ta pognska jedinica naći i kod većeg Tiguan R modela…

Izduvne cevi izgledaju gotovo idetntično kao one na modelu Golf R, što znači da je šansa za Tiguan R modelom sa petocilindarskim agregatom manja no ikad. Prema tome, ne bi se iznenadili ni ako bi VW odlučio da malo “pojača” gore pomenuti dvolitarski agregat. Tek toliko da bude snažniji od modela T-Roc R.

Očekujemo da VW Tiguan R premijerno bude predstavljen tokom narednih nekoliko meseci. Javna premijera će najverovatnije biti održana na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Špijunske fotografije: Carscoops

1 Komentar

  1. @Redakcija
    Opet vam se nešto dešava sa sajtom. Nestaju komentari od pre par dana.
    Em je ova koncepcija sajta lošija od stare, nema posebno izdvojenih najčitanijih vesti, najkomentarisanijih vesti, em sad još nestaju komentari.
    Kada hoću da pročitam neku stariju vest ili da vidim da li je još neko komentarisao istu, moram ići u nazad jednu po jednu vest, a ne kao nekada, kada sam mogao ići u nazad po više (10-ak beše) vesti.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery