AktuelnoVesti

Svetska premijera Toyota B-SUV, uživo!

2.12KPregleda

Budite među prvima koji su otkrili sve o potpuno novoj Toyoti

 

Toyotin adut u segmentu malih urbanih krosovera, Toyota B-SUV, trebalo je da bude zvanično predstavljen na sajmu automobila u Ženevi početkom marta ove godine. Kako je sajam otkazan (a ne samo odložen kao u Beogradu) usled pandemije, Toyota se u skladu sa trendovima odlučila za online premijeru svog potpuno novog modela u četvrtak 23. aprila u 10 časova po centralno-evropskom vremenu.

 

Premijerno otkrivanje novog Tojotinog gradskog krosovera ekskluzivno možete uživo pratiti sutra na sledećem linku:

TOYOTA B-SUV

 

B-SUV trebalo bi da se umeša u masovnu konkurenciju vrlo popularnog „baby“ SUV segmenta, koju trenutno predvode Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008, Hyundai Kona, ali i potpuno novi modeli poput VW T-Cross-a, Škode Kamiq itd. Model će u Tojotinoj SUV gami biti pozicioniran tik ispod CHR-a.

 

 

Poznato je da B-SUV koristi istu platformu kao i novi Yaris (TNGA-B), ali  je sa nešto više od 4 metra duži i komforniji, kao i za 40 mm viši od legendardnog predstavnika B segmenta. 

 

 

 

Kada je reč o agregatima, zna se da će u početku biti predstavljena hibridna verzija sa 1,5-litarskim benzinskim motorom potpomognutim elektrikom, ukupne kombinovane snage od 113 kS.  Pogon na sva četiri točka nije potvrđen, ali bi trebalo da bude u ponudi, čime bi se B-SUV već istakao u odnosu na dobar deo konkurencije.

Za ovaj model koji će se za evropsko tržište porizvoditi u Tojotinoj fabrici u Francuskoj ostaje pitanje cene, ali eneterijera. Zbog toga budite u četvrtak uz online premijeru, kao i uz Vrele Gume! 

http://www.new-toyota-b-suv.com/

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery