AktuelnoVesti

Subaru imenovao novi potpuno električni SUV „Solterra“

Solterra
1.86KPregleda

Prvo globalno električno vozilo za brend čiji je cilj suživot sa prirodom 

 

Subaru korporacija danas je objavila da će potpuno novi globalni električni SUV biti nazvan “Solterra” i biće u prodaji sredinom 2022. godine. Solterra je potpuno novi Subaruov električni SUV klase C-segmenta. To će biti prvo Subaru vozilo izgrađeno na baterijskom električnom vozilu (BEV) namenjenoj e-Subaru globalnoj platformi.

 

e-Subaru globalna platforma, koju su zajednički razvili Subaru i Toyota, omogućava efikasno uvođenje različitih vrsta EV-a kombinovanjem više modula i komponenata, kao što su prednji, srednji i zadnji deo vozila. Iako su dve kompanije objedinile svoja znanja kako bi stvorile potpuno novu platformu, Subaru je želeo da ostvari superiornu pasivnu sigurnost i stabilnost vozila u ovoj BEV platformi, čemu je uvek i težio.

 

Solterra


Pored platforme, Subaru i Toyota su zajedno razvili i SUV Solterra, a širok spektar saradnje uključuje planiranje proizvoda, dizajn i ocenu performansi. U ovom razvoju dve kompanije kombinuju odgovarajuću snagu, poput Subaruove dugo akumulirane tehnologije pogona na sve točkove i izvanredne tehnologije elektrifikacije vozila Toyote, da bi stvorili novi SUV sa atributima koje samo potpuno električno vozilo može ponuditi.

 

Naziv „Solterra“ nastao je spajanjem reči „SOL“ i „TERRA“, latinske izrazima za „Sunce“ i „Zemlju“. Subaru je ovo ime dao EV-u da bi cenio majku prirodu i dalje unapređivao oblik suživota sa njom, zajedno sa kupcima, i predstavljajući posvećenost da pružimo tradicionalne Subaru-ove SUV mogućnosti za kretanje bilo gde u potpuno električnom vozilu.

 

Solterra će se pridružiti liniji Subaru SUV vozila, koju čine Ascent, Ooutback, Forester i XV. Biće u prodaji do sredine 2022. godine na tržištima Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Evrope i Kine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery