970_250_eko
Vesti

Sada i zvanično: Mustang Shelby GT500 je najsnažniji Ford koji je legalan za javne puteve!

Njegov V8 agregat razvija 760 konjskih snaga!

Ford Mustang Shelby GT500
1.16KPregleda

Ford možda malo kasni na scenu ekstremnih “musle” automobila, ali se čekanje i te kako isplatilo. Naime, novi Ford Mustang Shelby GT500 je najsnažniji Ford legalan za javne puteve, ikada.

Ford Mustang Shelby GT500

Po zvaničnim podacima američkog proizvođača automobila, V8 agregat sa kompresorom iz ovog modela razvija neverovatnih 760 konjskih snaga i 847 Nm obrtnog momenta. Usput, reč je o “najsnažnijem V8 agregatu sa kompresorom na svetu”, kako su naveli predstavnici Forda.

Kada je reč o čistoj snazi, novi Mustang Shelby GT500 se kotira između modela  Dodge Challenger SRT Hellcat koji razvija 707 KS i Challenger SRT Hellcat Redeye koji razvija 791 KS. Mustang Shelby takođe ima 110 KS više od modela Chevrolet Camaro ZL1. Međutim, automobil brenda Chevrolet razvija 34 Nm obrtnog momenta više.

Poređenja radi, Mustang Shelby GT500 stoji rame uz rame sa jednim od najboljih super automobila na svetu. Reč je o modelu McLaren 720S. Njegov četvorolitarski twin-turbo V8 razvija 710 KS i 770 Nm obrtnog momenta.

Kada je reč o brojevima vezanim za performanse, predstavnici Forda drže “jezik za zube”. U svakom slučaju, ranije se pojavio izveštaj da će maksimalna brzina biti elektronski ograničena na 290 km/h. Razlog za to je, kako su naveli iz Forda, to što su želeli da se fokusiraju na to da njihov model sa lakoćom može da postigne 290 km/h, te da ostatak novca ulože na unapređenje aerodinamike i slično…

Po svemu sudeći, Ford Mustang Shleby GT500 će biti nova zvezda na Drag trkama…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery