970_250_eko
Vesti

Lexus RX dobija inovativne LED farove!

On će biti prvi automobil koji će dobiti ovu tehnologiju…

Lexus RX inovativni farovi
669Pregleda

Ljudi iz kompanije Lexus smatraju da je “dobro osvetljen put, bezbedan put”. Upravo iz tog razloga su oni odlučili da tehnologiju farova podignu na još veću lestvicu. Njihova nova tehnologija će se po prvi put naći na “osveženoj” verziji modela Lexus RX, koji će biti predstavljen tokom ove godine.

Lexus RX inovativni farovi  

Cilj ove nove tehnologije je da vožnju po mraku i u lošim vremenskim uslovima učini bezbednijom. Sistem je nazvan “BladeScan” i unapređuje fotometriju. Zahvaljujući tome, ovi novi farovi osvetljavaju put pod još većim uglom. To znači da će zahvaljujući ovoj tehnologiji vozači moći da vide i ono što bi im sa standardnim “dugim” svetlima sa LED farova možda promaklo. Tu se pre svega misli na oznake na putevima, pešake i moguće prepreke.

Takođe, zahvaljujući ovom sistemu, znaci na putu će ranije biti osvetljeni.

U poređenju sa trenuntim Lexus RX modelom koji poseduje automatski ili adaptivne LED farove koji su deo Lexus Safety System+ paketa, uz pomoć ove nove tehnologije pešaci će moći da se uoče i na daljini od 56 metara, po mraku naravno.

Ova tehnologija je takva da ne ometa druge vozače prilikom vožnje. Broj LED diode je sveden na minimum, te u oba fara ima po 10 dioda. One su smeštene u uglovima farova, i njihovo svetlo se prostire dijagonalno preko ogledala u obliku oštrice koja se okreću pri velikoj brzini. LED diode se automatski pale i gase. U farove će i dalje biti integrisana dnevna svetla.

Podbrend kompanije Toyota koji se bavi proizvodnjom luksuznih automobila, Lexus, već je demonstrirao kako funkcioniše ova tehnologija u realnim uslovima. To možete pogledati na video snimku ispod teksta….

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery