Predstavljamo

Predstavljen je BMW M2 Competition Heritage Edition!

Omaž legendarnom 2002 Turbo modelu!

BMW M2 Competition Heritage Edition
1.71KPregleda

Pre nešto više od 45 godina, na Sajmu automobila u Frankfurtu 1973. godine, predstavljen je model BWM 2002 Turbo. Bavarski proizvođač automobila je odlučio da oda počast tom legendardnom automobilu kreiranjem ograničene, Heritage Edition, serije modela M2 Competition.

BMW M2 Competition Heritage Edition

Namenjen isključivo francuskom tržištu, model BMW M2 Competition Heritage Edition će se prodavati po ceni od 75.000 evra. To je za 7.000 evra više nego što košta standardni M2 Competition model. Proizvodnja Heritage Edition verzije modela M2 Competition će biti ograničena na svega 40 primeraka.

Ovaj model je dobio M Performance komponente izrađene od ugljenikovih vlakana. Tu pre svega mislimo na masku (gril), kućišta bočnih retrovizora, difuzor i završetke izduvnih cevi. Tu su i specijalne plavo-crvene M nalepnice koje predstavljaju omaž nalepnicama sa modela 2002 Turbo. Tu su i reči “Heritage Edition” na spojleru i ispod prednjeg branika. Tu su i značke “Edition Heritage” i “X of 40”, koje svakom automobilu daju jedinstveni status.

Još jedna tablica sa natpisom “X of 40” se nalazi u enterijeru automobila, ispod kontrola za klimu. Takođe, ovaj model dolazi sa kožnim priveskom za ključeve. Na njemu se ističe “Heritage” logo.

Za razliku do modela 2002 Turbo čiji je četovorcilindarski agregat razvijao 168 KS (125 kW) i 241 Nm obrtnog momenta, M2 Competition Heritage Edition poseduje redni šestocilindarski twin-turbo agregat koji razvija 404 KS (301 kW) i 55 Nm obrtnog momenta.

Ovaj model je javnosti predstavljen tokom vikenda koji je za nama na Magny-Cours stazi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery