970_250_eko
Vesti

Alpina B5 Bi-Turbo Touring je najbrži serijski karavan na svetu!

Video

Alpina B5 Bi-Turbo Touring
893Pregleda

Oni koji žele vozilo kompanije BMW, a koje je orijentisano na performanse, biraju modele iz M serije. Međutim, oni koji žele vozilo sličnih performansi kao kod BMW M modela, ali da ono bude udobnije i praktičnije, okreću se modelima kompanije Alpina. Od svih automobila koje ta kompanija nudei, model Alpina B5 Bi-Turbo je onaj koji nudi sve gore pomenuto, pogotovo u Touring (karavan) varijanti.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Baziran na modelu BMW-a Serije 5, Alpina B5 Bi-Turbo Touring ispod haube krije twin-turbo V8 agregat zapremine 4,4 litara. Taj agregat razvija 608 konjskih snaga i povezan je sa osmostepenim automatskim menjačem. Kao i model M5, i ovaj model snagu šalje svim točkovima. Međutim, razlika je u tome što Alpina B5 može 90 % snage poslati zadnjim točkovima, ako je to potrebno.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu kompanije Alpina, B5 Bi-Turbo Touring je izuzetno brz automobil. Zapravo, on iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 322 km/h.

Istini za volju, Alpina je odlučila da ovom svom modelu ne postavi elektronsko ograničenje maksimalne brzine. Time je on postao “najbrži serijski karavan model na svetu”.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Da li vam se dopada ovaj model?

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery