Vesti

Polestar S koncept – dizajn inspirisan oklopom kineskih ratnika!

Render fotografije

Polestar S koncept
1.21KPregleda

Polestar, podbrend kompanije Volvo koji se bavi kreiranjem potpuno električnih automobila, radi na tome da postane jedan od najvećih igrača u svetu električnih vozila. Taj brend je već predstavio dva modela, Polestar 1 i Polestar 2. Međutim, da li bi taj brend mogao kreirati i pravu, poptuno električnu perjanicu?

Polestar S koncept

Neko bi mogao reći da je Polestar 1 zapravo perjanica te kompanije. I bio bi u pravu. Na kraju krajeva, proizvodnja tog modela ograničena je na svega 1.500 primeraka. Takođe, on razvija 592 KS. Međutim, reč je o hibridnom automobilu. Promocija potpuno električnog brenda hibridnim automobilom nije baš najbolji način promocije. Naravno, voleli bismo da vidimo potpuno električni hiper automobil tog brenda koji bi mogao parirati drugoj generaciji modela Tesla Roadster. Na ovim render fotografijama se nalazi upravo ideja o jednom takvom modelu.

Render fotografije i maketu, kreirao je dizajner “殷 格”. On je svoju viziju podelio na internetu, a nazvao ju je Polestar S koncept. Ovaj render model je inspirisan drevnim oklopom kineskih ratnika. Takođe, on je već na prvi pogled prepoznatljiv kao Polestar.

Za početak, automobil ima samo jedan par vrata i jako nisko postavljen krov. To mu svakako daje “sportsku” notu. Prenjdim delom dominiraju oštri uglovi i linije, a tu je i “Torov čekić” koncept farova kompanije Volvo. Darovi su povezani LED svetlosnom linijom. Na zadnjem delu se vide slično oblikovane LED svetlosne jedinice.

Ako bi švedski proizvođač ikada odlučio da kreira ovakav automobil, onda bi on verovatno imao dva ili četiri elektromotora. Samim tim, mogao bi da parira i najbržim automobilima na tržištu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery