970_250_eko
Vesti

Opel Grandland X Hybrid – nova PHEV varijanta sa pogonom na prednjim točkovima!

Razvija 221 KS!

Opel Grandland X Hybrid FWD
1.95KPregleda

Opel Grandland X od sada je dostupan u dve plug-in hibridne varijante. Naime, nemački proizvođač, koji je u vlasništvu PSA grupacije, na tržište je plasirao model sa pogonom samo na prednjim točkovima.   

Opel Grandland X Hybrid FWD

Tako se novi Grandland X Hybrid pridružio već postojećem Grandland X Hybrid4 modelu koji je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu. I dok verzija sa pogonom na svim točkovima razvija 296 KS, nova varijanta, koja ima pogon samo na prednje točkove, razvija 221 KS i 360 Nm obrtnog momenta.  

Novi Grandland X Hybrid kombinuje 1.6-litarski, četvorocilindarski turbo agregat koji razvija 178 KS i jedan elektromotor koji razvija 109 KS (AWD varijanta ima dva elektromotora). Ovaj pogonski sklop je uparen sa elektrifikovanom osmostepenom transmisijom i litijum-jonskom baterijom od 13.2 kWh.

Opel Grandland X Hybrid FWD

Način na koji ovaj pogonski sklop funkcioniše je sledeći: SUS agregat radi pri srednjim i većim brzinama, dok pri manjoj i brzini radi elektormotor. Opel Grandland X Hybrid sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju, može da pređe i do 57 kilometara. To znači da ova varijanta može da pređe 5 kilometara više od AWD verzije. To verovatno zbog manje težine.

Kako navode predstavnici komapnije Opel, Grandland X Hybrid se praktično može voziti potpuno na struju. To ako se u obzir uzme činjenica da prosečan vozač u Nemačkoj pređe manje od 50 kilometara puta na dan. Punjenje baterije traje nešto manje od dva sata.

Ovaj pogonski sklop, koji Grandland X Hybrid deli sa modelom Citroen C5 Aircorss Hybrid, ima tri režima vožnje. To su Electric, Hybrid i Sport.

U Sport režimu vožnje, ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,9 sekundi. Takođe, on postiže maksimalnu brzinu od 225 km/h. Početna cena novog modela je 43.440 evra u Nemačkoj.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery