Vesti

Šta je sve Toyota predstavila u Šangaju?

Toyota ubrzava elektrifikaciju

Toyota C-HR i IZOA
1.57KPregleda

U Šangaju su premijerno prikazana vozila pokretana strujom iz akumulatora. Ona će u Kini, pod Toyota brendom, biti uvedena u ponudu već 2020.

Toyota C-HR i IZOA

Naime, Toyota planira da tokom prve polovine 2020. godine na globalnom nivou u ponudu uvede više od 10 modela koje pokreće struja iz akumulatora. Japanski proizvođač se stalno kreće napred u popularizaciji elektrifikovanih vozila. Postavljen je cilj prodaje više od 5,5 miliona elektrifikovanih vozila na globalnom nivou do 2030. godine

Toyota je na Sajmu automobila u Šangaju premijerno predstavila svoja električna vozila (BEVs – battery electric vehicles) C-HR i IZOA. C-HR i IZOA će biti prva vozila s pogonom na struju iz baterija. Ona će biti uvedena u ponudu u Kini pod Toyota brendom. Prodaja novih modela će početi od 2020. godine.

Osim toga, na drugim Toyotinim štandovima na ovoj izložbi mogu se videti različiti elektrifikovani automobili. Među njima su i debitanti u Kini – hibridna električna vozila (HEV) RAV4 i Alphard/Vellfire. Tu si i Corolla i Levin plag-in hibrid serija električnih vozila (PHEV), koja su predstavljena u martu 2019.

Rhombus – Koncept

Toyota je takođe pokazala RHOMBUS, koncept automobil koji pokreće struja iz akumulatora koji je razvila TMEC*, Toyotina baza za istraživanje i razvoj u Kini. RHOMBUS nastoji da zadovolji vrednosti i stil života vozača rođenih nakon 1990. godine.

Toyota Rhombus koncept

Komentarišući električna vozila na gorive ćelije (FCEV), izvršni potpredsednik Toyote Moritaka Yoshida je izjavio:

„Od 2017. godine Toyota sprovodi demo testove s modelom Mirai u Kini. Razmatramo mogućnost lokalnog uvođenja drugih vozila na gorive ćelije kao što je FC Coaster.”

Počevši s kineskim debijem elektrifikovanih vozila C-HR i IZOA, Toyota planira da tokom prve polovine 2020-te, na globalnom nivou u ponudu uvede više od deset modela koje pokreće struja iz akumulatora i stalno se kreće napred u popularizaciji elektrifikovanih vozila, postavljajući cilj prodaje više od 5,5 miliona elektrifikovanih vozila na globalnom nivou do 2030. godine.

Od inicijalnog  predstavljanja hibridnog električnog vozila Prius, 1997. godine, do kraja februara 2019. Toyota je širom sveta prodala skoro 13 miliona elektrifikovanih vozila. Ta vozila su uticala na smanjenje globalnih emisija CO2 u količini većoj od 103 miliona tona.

Toyota Rhombus koncept

U novembru 2018. godine, na Kineskom međunarodnom uvozno-izvoznom sajmu u Šangaju, Toyota je predložila novi koncept mobilnosti koji ima za cilj da podrži živote ljudi kroz korišćenje elektrifikacije, inteligencije i informacionih tehnologija, kao što je to slučaj sa e-paletom.

Toyota planira da iskoristi novi koncept mobilnosti za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Osim toga, kompanija planira da pokuša da Olimpijske i Paraolimpijske zimske igre u Pekingu 2022. učini uspešnijim koristeći znanje koje stiče na igrama u Tokiju 2020,  radeći u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Međunarodnim paraolimpijskim komitetom i Organizacionim komitetom zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Pekingu 2022.

PR Saopštenje: Toyota

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery