AktuelnoVesti

Mercedes-Benz EQS slabiji od S klase u testu izbegavanja prepreke na putu (VIDEO)

1.38KPregleda

Mercedes-Benz EQS je demonstracija visoke tehnologije nemačke marke, usvojivši nadimak „električna S klasa“.

 

Ono što možemo da vidimo je da su reakcije od strane naših kolega koje su imale prilike da ga provozačju više nego pozitivne. Samim tim, interesantno je videti kako se EQS proveo na testu izbegavanja prepreke na putu, popularno nazvan test „severnog jelena“.

 

U ispitu, naravno u izvođenju španskog km77.com, učestvovala je 580 4Matic verzija, a radi se o modelu s dva motora i pogonom na sve točkove. Raspolaže s 523 ks i 855 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je dovoljno za lansiranje do „stotke“ za 4,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 209 km/h, što je više nego dovoljno za bilo koji javni put, uključujući i famozni „autoban“ s deonicama bez ograničenja.

 

Testirani primerak je opremljen Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 MO pneumaticima dimenzija 265/40 R21. Pored toga, vozilo je opremljeno sistemom upravljanja na zadnje točkove za dodatnu agilnost.

 

Najviša brzina kojom je EQS prošao ispit je 72 km/h, što je prilično slab rezultat. Prvi pokušaj je izveden pri 77 km/h, ali su tom prilikom srušena dva čunja.

 

Poređenja radi, najbolji rezultat koji je postigla prethodna generacija S klase je bio pri 74 km/h. Kako su Španci primetili, konvencionalni model je lakši od električnog, ali ni to mu nije pomoglo da ostvari standard od 77 km/h.

 

Kao i u slučaju drugih električnih automobila, EQS nije lakši od konvencionalno pogonjenih pandana. Umesto toga, raspolaže masom od 2.585 kilograma, što je poprilično za jednu limuzinu, ali to prvenstveno može da zahvali bateriji od 107,8 kWh, koja obezbeđuje autonomiju od 675,9 kilometara.

 

Još jedan faktor predstavlja veličina vozila, što je razlog zašto se većina SUV modela muči na testu izbegavanja prepreke na putu. Mercedes-Benz EQS je širok 1.925 i dugačak 5.217 milimetara. Međuosovinsko rastojanje iznosi 3.211 milimetara, što znači da kompletan Smart ForTwo može da stane u njega, i još da ostane mesta.

 

Mada dinamika vozila igra značajnu ulogu u ovom testu, od esencijalnog značaja je znati da se test „severnog jelena“ izvodi pod jasnim pravilima determinisanim ISO 3888-2 standardom.

 

Testna ruta je sastavljena od tri garniture kapija, A, B i C, koje sadrže po tri para čunjeva.

 

Prva kapija kroz koju vozilo prolazi, A, je širine vozila puta 1,1 + 0,25 metara. Druga, B kapija (srednja) je širine vozila plus jedan metar, dok je treća, C, širine 3,0 metra, nevezano za širinu vozila. Distanca između kapija je vek podjednaka.

 

Dakle, potpuno je jasno da dinamika vozila, težina, podešavanje ogibljenja, pneumatici i ESC igraju ključnu ulogu u čitavoj jednačini. Međutim, ovaj ispit je posebno težak za duža i šira vozila.

 

 

Vrele Gume

Izvor: km77.com via YouTube

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery