AktuelnoVesti

Lucid Air prišao nadomak Teslinog rekorda na stazi Laguna Seka (VIDEO)

1.34KPregleda

Lucid Motors je postigao najbolje „lično vreme“, približivši se rekordu Tesla Modela S Plaid na stazi Laguna Seka

 

Međutim, tu su neki dodatni detalji koje treba spomenuti.

 

 

Staza Laguna Seka postaje glavna scena razvoja performantnih elektromobila, što bi trebalo da izrodi najdominantniji serijski automobil u segmentu.

 

Prošle godine, Tesla je ranim prototipom Modela S Plaid kompletirao krug na stazi s vremenom od 1:36,55. Ranije ovog meseca, Lucid je potukao dotični rezultat svojom najperformantnijom verzijom – 1:33.

 

 

Kada je Tesla oficijelno lansirao Model S Plaid prošle nedelje, ujedno je objavio da je najnoviji prototip kompletirao krug na Laguna Seki za 1:30,3.

 

Ipak, Lucid se vratio na testiranja, ostvarivši svoje najbolje vreme – 1:31,3, što je veoma blizu Teslinog. Ono što se „zamera“ je što je u prototipu ogoljen enterijer tokom testiranja šasije. Lucid takođe kaže da je automobil bio opremljen „točkovima i gumama širim od standardnih, ali su korišćeni standardni pneumatici i kočnice“. Dakle, performanse bi mogle biti značajno popravljene kod serijskog modela.

 

 

U isto vreme, vreme je ostvario Džon Kaliton, glavni inženjer u Lucid Motorsu, ne profesionalni vozač kao u slučaju Tesle. Ono što takođe treba istaći je da je i Tesla koristio serijske gume, dok enterijer nije bio u potpunosti uklonjen, mada je korišćena trkačka kadica.

 

I Tesla Model S Plaid i tromotorni Lucid Air se očekuju krajem 2021. U međuvremenu, nastaviće se s razvojem vozila i „takmičenjem“ u performansama. Ko će na kraju pobediti?

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery