AktuelnoVesti

Kako bi mogla da izgleda oživljena Opel Calibra

9.58KPregleda

Ranije u toku ove godine, popularna Opel Astra je ušla u svoju šestu generaciju (L) i to u režiji matičnog Stellantisa. EMP2 arhitektura je bez dileme temeljno eksploatisana, a u nemačkom izdanju takođe dolazi unapređenog stajlinga, s hibridnom opcijom koja je dobila zeleno svetlo.

 

Novu Astru pored smelog dizajna krase i elektrifikovane pogonske opcije, da bi bila u skladu s duhom vremena. Ono što je interesantno je da PHEV varijante  mogu ići do 180 i 225 ks, tako da je sportski momenat bez dileme zadovoljen.

 

 

Samim tim ne čudi što su digitalni umetnici došli na ideju da kreiraju neke derivate. Jedna sasvim regularna pretpostavka je da će Astra proći kroz GSi transformaciju, ali Sim Parn, piksel majstor koji stoji iza spdesignsest profila na društvenim mrežama, podigao je stvari na viši nivo.

 

Umesto jednostavnog nabacivanja aero dodataka, on je „oživeo“ jednu ikonu iz devedesetih. Reč je o Opel Calibri kupe, čija je originalna verzija generisala veliki broj entuzijasta, zahvaljujući 4×4 i V6 izdanjima, ali je trajala samo između 1989. i 1997. u okviru jedne generacije.

 

 

Da bi dokazao da Calibra ne mora da bude „jednokratna afera“, CGI ekspert je iskoristio tradicionalne kupe proporcije i prilagodio ih aktuelnom dizajnu Opel Astre. Ukoliko bi hipotetički i došlo do oživljavanje Calibre, realno je za pretpostaviti da bi se radilo o temeljno elektrifikovanom modelu.

 

Nažalost, verovatno će se sve završiti pustim željama, a čak ni GSi verzija Astre nije izvesna. Ipak, možda će nekome u Stellantisu zapasti za oko ono što radi recimo Renault s novom „peticom“ ili VW s kombijem.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery