AktuelnoVesti

In Memoriam Branko Vidović

2.43KPregleda

In Memoriam Branko Vidović
1946 – 2022

 

 

Proteklog vikenda napustio nas je Branko Vidović, jedan od prvih kolekcionara starovremenskih vozila na našim prostorima.

 

Inženjer po profesiji Branko je voleo automobile i za svoju zbirku birao je samo one koji su imali neku konstrukcionu posebnost (Ami 6) ili poput njegovih Afla Romea davali posebnu emociju vožnji.
Branko je nesebično pružao svu podršku popularizaciji ovog oblika tehničke kulture, i dugo godina neumorno je radio kao predsednik kluba „Veteran Voždovac“.

 

Nikada mu nije bilo teško da odvoji par sati, izveze iz garaže neki staritet na četiri točka i sa prijateljima uživa u priči koju to vozilo nosi u sebi.

 

Zahvljujući Branku, sačuvan je i Alfa Romeo 1750 GTV koji je pripadao šahovskom velemajstoru Svetozaru Gligoriću.

 

 

Za volanom ove Alfe, prokrstario je ceo region, provozao se Auto stradom sunca u Italiji i čak u dva navrata savladao zahtevnu deonicu Transfăgărășan u Rumuniji. 

 

Iako se godinama borio sa bolešću, crpeo je iz sebe neverovantnu energiju i nije propuštao oltajmer skupove i druženja. Nedostajaće nam njegova pozitivnost, stručnost i blaga prijateljska reč.

.

1 Komentar

  1. Radio sam kod Branka u firmi dugo, mogu samo da kazem da je on jedan jedini, pravi gospodin kakvi se retko viđaju. Branko, neka te anđeli čuvaju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery