Vesti

Honda potvrdila – na Sajmu automobila u Ženevi debituje prototip električnog vozila

Premijera serijskog modela na Sajmu automobila u Frankfurtu

Honda EV prototip
1.83KPregleda

Honda je danas i zvanično potvrdila ranije glasine da će na Sajmu automobila u Ženevi premijerno biti predstavljen prototip električnog vozila.

Honda EV prototip

Predstavnici kompanije Honda su takođe objavili i dizajnerski crtež predprodukcijske verzije automobila. Jasno je da je on inspirisan Urban EV konceptom koji je debitovao na Sajmu automobila u Frankfurtu 2017. godine.

Predstavnici japanskog proizvođača navode da je novo vozilo razvijeno sa fokusom na funkcionalnost i svrhu. Takođe navode da ovaj model ima „čist, jednostavan i jedinstven dizajn“.

Skica otkriva da će električno vozilo imati dizajn koji dosta podseća na gore pomenuti koncept. Ističu se okrugli LED farovi, crna maska (koja će možda projektovati poruke namenjene drugim vozačima), crni element na sredini haube i kamere umesto tradicionalnih retrovizora.

Na osnovu ranijih fotografija znamo da će ovaj model imati petoro vrata, te da će u njemu biti 5 sedišta. Sa konceptom to nije bio slučaj.

Potvrđeno je i da će serijska verzija ovog automobila početi da se prodaje krajem ove godine. To znači da će prvo električno vozilo kompanije Honda za Evropu gotovo sigurno debitovati na Sajmu automobila u Frankfurtu. Japanski proizvođač je odlučio da još uvek ne otkriva nikakve detalje o pogonskom sklopu.

Ovaj EV je ključni deo Hondine “Electric Vision” strategije po kojoj će dve trećine prodaje u Evropi do 2025. godine činiti automobili sa nekom vrstom elektrifikacije.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery