Vesti

Geely planira da konstruiše Lotus automobile u novom postrojenju u Kini

Po prvi put van Britanije

Lotus
1.78KPregleda

Geely grupacija će uskoro ovoriti novo postrojenje vredno 1,3 milijardi dolara. Ono se nalazi u provinciji Vuhan u Kini, a plan je da se u njemu proizvode i Lotus modeli.  

Lotus

Rojters se dokopala zvaničnih vladinih dokumenata u kojima se navodi da će novo postorjenje Geely grupacije proizvoditi modele britanskog proizvođača sportskih automobila.

“Detalji o dodatnim lokacijama i modelima će biti saopšteni u dogledno vreme”, navodi se u saopštenju Geely. Novo postrojenje ima kapacitet proizvodnje do 150.000 automobila godišnje. Datum otvaranja nove fabrike još uvek nije poznat.

Lotus

Lotus trenutno konstruiše svoje modele u mestu Norfolk u Engleskoj. To postrojenje će takođe dobiti investiciju u iznosu od 1,9 milijardi dolara od Geely grupacije. Prethodni izveštaji sugerišu da će sportski automobili nastaviti da se proizvode u Britaniji, dok će se novi SUV proizvoditi u Kini.  Međutim, ne bi nas iznenadilo da se još koji model proizvodi tamo.

Još uvek se ne zna da li je postrojenje u Wuhan rezervisano samo za Lotus. Geely ima velike planove za ovaj brend. Izvori sugerišu da kineski gigant planira da od britanskog proizvođača napravi direktnog konkurenta brendu Porsche. Nemački proizvođač automobila beleži veliki uspeh u Kini, posebno sa svojim SUV modelima.

Lotus

Na kraju krajeva, Cayenne je spasio Porsche, što ne bi i jedan SUV spasio Lotus?

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery