Vesti

Francuska vlada traži zamenu za Karlosa Gona

Francuska vlada hoće da izbaci Karlosa Gona iz kompanije Renault

Poternica za Karlosom Gonom
2.58KPregleda

Prema najnovijim informacijama, predstavnici francuske vlade su otpočeli procedure za smenu Karlosa Gona sa pozicije izvršnog direktora kompanije Renault. Na njihovu inicijativu, zvaničnici kompanije Renault su već počeli da diskutuju o tome ko će naslediti Karlosa Gona.

Karlos Gon

Udeo kompanije Renault je u vlasništvu države. Predstavnici vlade su do skoro podržavali odluku kompanije da Gon ostane na svojoj poziciji. Iako je na suđenju zbog finansijskih malverzacija u kompaniji Nissan.

Međutim, kako prenosi Rojters, francuska vlada, koja ima udeo vlasništva od 15% i dva mesta u odboru kompanije Renault, je sada zatražila od ostalih zvaničnika da razmisle o potencijalnim novom izvršnom direktoru. Diskusija o tom pitanju bi trebalo da bude održana 20. januara.

Karlos Gon

Kako se navodi, za ovaj potez se odlučilo nakon što je Okružni sud u Tokiju odbio da pusti Karlosa Gona uz kaucijiu. Da podsetimo, Gon je optužen da nije prijavio preko 80 miliona dolara u prihodima između 2010. i 2018. godine. Optužnica je podignuta i protiv same kompanije Nissan i protiv jednog od zvaničnika iste, Grega Kelija.

Kako prenosi Rojters, Tijeri Bolore, koji je trenutno v.d izvršnog direktora kompanije Renault, je jedan od kandidata. Među potencijalnim kandidatima su i Žan-Dominik Senard (izvršni direktor kompanije Michelin), Didler Liroj (Toyota) i još jedna osoba.

Karlos Gon

Predstavnici francuske vlade su ranije izjavili da će podržati Karlosa Gona sve dok ne bude postalo kristalno jasno da neće moći da nastavi sa svojim dužnostima. Upravo zbog toga je i odluka Okružnog suda u Tokiju uticala na trenutni razvoj situacije.

Izvor: Rojters

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery