AktuelnoVesti

2.5KPregleda

Novi Mercedes-Benz GLC Coupe. Svežiji i veći od prethodnika, sa obnovljenim enterijerom

 

 

Bez velike pompe i iznenađenja danas je predstavljen novi Mercedes-Benz GLC Coupe koji nastavlja već viđenu reviziju ovog modela u baznom GLC.

 

 

 

 

U odnosu na njega, GLC Coupe je duži za 28 mm,a primetno je nekoliko novina spoljašnjosti uz sada dostupan AMG-Line paket opreme kao standardni. Drugačiji je donji deo branika, svetlosne grupe su pretrpele dijetu kao i one od nazad ali i može se koeficijentom otpora od 0,27 pohvaliti sjajnom aerodinamikom.

 

 

Prava revizija u odnosu na standardni Mercedes GLC kod Coupe verzije je izvršena u enterijeru 

 

Za razliku od već viđenih BMW velikih horizontalnih ekrana položenih duž cele prednje konzole, Merceded GLC Coupe je dobio veliku „plivajuću“ instrument tablu dijagonale 12.3 inča. Monitor infotjementa postavljen je uspravno sa respektabilnom dijagonalom od 11.9 inča.

 

 

 

 

Od B stuba pa prema nazad, pomereno je tržište automobila zarad više prostora za putnike ali je i dalje ostao veoma skroman prtljažnik od 314 litara zapremine.

 

 

 

 

Asistencije poluautonomnog upravljanja su dodatno modernizovane pre svega novim sistemom osmatranja okoline (Surround View) koji putem kamera osmatra prostor u radijusu od 360 stepeni za potrebe manevrisanje na uskom prostoru.

 

 

Potpuni hit novog GLC Coupe je funkcija nazvana “Providna hauba”, koja jasno prikazuje šta se nalazi tačno ispred i ispod vozila. Ne toliko zbog terenske vožnje (mada može da posluži) koliko zbog klasičnih gradskih zamki, stubova, bankina, ivičnjaka, male dece koja se igraju,…

 

 

Za početak prodaje novog Mercedes GLC Coupe 300 4Matic planiran je 2.0 turbo četvorocilindarski agregat u kategoriji blagih hibrida uz solidnih 255 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery