Vesti

Volkswagen želi da dodatno „razdvoji“ Seat i Škodu!

Seat bi mogao postati više premijum, a Škoda jeftinija...

Volkswagen, Seat i Škoda
1.98KPregleda

Volkswagen grupacija namerava da dodatno međusobno distancira brendove Škoda i Seat. Cilj nemačkog giganta je da Seat postane luksuzniji brend, dok će Škoda ostati rival modelima kompanija Hyundai, Kia i Dacia.

Volkswagen, Seat i Škoda

To znači da vi modeli kompanije Seat mogli postati još skuplji i bolje opremljeni, čak i od modela sa značkom VW. Kako se navodi, na taj način bi modeli Seata postali direktna konkurencija Alfa Romeo brendu koji je u vlasništvu FCA grupacije. Nešto slično je želeo i bivši šef kompanije Volkswagen, Ferdinand Pijeh.

„Želimo da pojasnimo identitet naših brendova u budućnosti“, rekao je Majkl Jost, jedan od čelnika kompanije Volkswagen.

„Seat bi mogao proizvoditi emotivnije automobile, koji će se voditi onima sa oznakom podbrenda Cupra. Sa druge strane, Škoda bi mogla da bude namenjena tržištima istočne Evrope, svojom funkcionalnošću“, dodao je Jost.

Plasiranje modela komapnije Seat na višu lestvicu deluje kao realnija opcija od one da se Škoda „pojednostavi“. Naime, češki brend kreira automobile koji u poslednje vreme pariraju čak i samim modelima brenda Volkswagen.

Do tada, VW je izuzetno pažljiv kada je u pitanju lasniranje trenutnih modela na tržište. Tako na primer Tiguan Coupe neće biti dostupan na evropskom tržištu…

 

1 Komentar

  1. Marki sa 100-godišnjom tradicijom ćete suzbijati ugled, kojeg je nekada imala i kojeg je sa mukom počela sticati nazad, a uzdiguje se marka sa pola manje istorije, koja je polovinu svog životnog doba provela kao španski ekvivalent Zastave. Volkswagen je*i se.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery