970_250_eko
Retrovizor

Sedmica u retrovizoru 17.11.2013.

427Pregleda

Ken Block, Raikonnen, Ford Ka za 7000 evra, kineske Vespe, prodaja u oktobru

Sedmica je počela vrelim gumama.

Ken Block i Monster Energy ekipa ponovo su nas častili neverovatnim vratolomijama izrazito visokog Amerikanca i malene Ford Fieste koje svakako treba pogledati bez obzira na godine i automobilske sklonosti. Ova “klinačka” zabava i paljevina za nezasite, baš dobro izgleda pred kamerama.

Da ne cvetaju ruže ni svima u bogatoj F1, najbolje dokazuje slučaj Raikkonen koji je napustio svoj tim Lotus dve trke pre kraja sezone zbog tobož zdravstvenih razloga. Verovatno veze sa ovom odlukom ima “sitnica” od 17 miliona dolara, koliko Kimi potražuje od svog kluba, a koja sigurno utiče na krvnu sliku.

Svakako udarna vest ove sedmice bar kada je u pitanju domaće tržište, je nezvanična najava Forda da uskoro startuje sa proizvodnjom najmanjeg vozila u gami Forda, model Ka. Proizvodiće se u Brazilu gde je jedno od najvećih tržišta Forda, a ovaj značajno pojednostavljeni model prodavaće se samo u Latinskoj Americi, Aziji i delu Evrope. Što bi rekli Ford za sirotinju stiže! U najavi se špekuliše sa prodajnom cenom od 7.000 evra, što bi ovaj model svrstalo u cenovno najpovoljniju ponudu kod nas. Ipak, treba sačekati do leta kada se očekuju prve isporuke.

A Kinezi opet prevazišli sebe. Nakon falsifikovanih modela Porscehea i Ferrarija, na sajmu motocikala u Italiji, otkrivene su lažne Vespe. Eto razloga za nemiran san, ako ste ovih dana kojim slučajem postali vlasnik Vedspe preko oglasa, proverite poreklo Vašeg ljubimca. Nije zlato sve što sija!

I na kraju sedmice, stigla je egzaktna matematika o prodaji automobila u Srbiji prethodnog meseca. Brojka se zaustavila na 1799 prodatih novih vozila. Opet ispod psihološke granice od 2.000. Ako je za utehu, ovog oktobra je prodato samo par desetina manje automobila nego oktobra prošle godine. Nešto se na tržištu mrda. Nadajmo se da ovo nisu poslednji trzaji, već nagoveštaj stvaranja novog života.

Miodrag Piroški

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery