Vesti

Novi Peugeot 508 u salonima širom Srbije!

PR Saopštenje

Peugeot 508
2.82KPregleda

Nakon velikih dizajnerskih uspeha  sa SUV modelima, Peugeot je kompletirao svoju gamu sa “fastback” modelom Peugeot 508, koji se od 4. februara nalazi u prodajnim salonima u Srbiji.

Peugeot 508

Tri ključne karakteristike novog Peugeot 508, po kojima se on konceptualno razlikuje od svog prethodnika su: radikalni dizajn, impresivan „i-cockpit“ i intenzivno vozačko iskustvo.

Dizajn

Niska i duga linija krova, izgled koji odiše autoritetom i sportska silueta Peugeot 508 čine pravim “fastback” modelom sa petoro vrata čija pojava na drumovima  nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Novi 508 je dugačak 4,75 metara. To znači da je on u odnosu na prethodnika kraći za 8 cm, niži za 5 ,a širi za 3 cm, čime su dobijene izuzetno dinamične proporcije. Vrata bez okvira doprinose kupe efektu. Tu su i napred pozicionirani LED farovi sa dnevnim svetlima koja se spuštaju duž branika i asociraju na očnjake. Na zadnjem delu LED svetla ostavljaju utisak lavovskih kandži, čime zajedno doprinose krakaterističnom svetlosnom potpisu brenda. Prtljažnik od 487 litara zahvaljujući visoko otvorenim petim vratima nudi veliku praktičnost.

Peugeot 508

Enterijer

Završna obrada koja se može naći samo kod premijum modela postaje standard od kojeg Peugeot ne želi da odstupi. Fascinantan „I-cockpit“ druge generacije karakterišu materijali najvišeg kvaliteta. Tu je centralni HD displej od 10 inča koji se nalazi u okviru centralnog panela. Ispod njega su integrisani elegantni prekidači koji podsećaju na dirke klavira putem kojih se pristupa najvažnijim funkcijama na vozilu. Tu je i kompaktni volan koji je zasečen u gornjem i donjem delu.

Dodatna udobnost sedišta je dobijena poboljšanom ergonomijom  potvrdjenom AGR sertifikatom. Potpuni užitak u vožnji pruža i premium Focal hi-fi audio sistem sa 10 zvučnika. Kao dodatna oprema u ponudi su između ostalog i bežično punjenje mobilnog telefona putem platforme koja je integrisana u centralnu konzolu, kao i sistem za otvaranje prtljažnika bez korišćenja ruku, jednostavnim pokretom noge ispod zadnjeg branika.

Mehanizacija

Novi Peugeot 508 je proizveden na EMP2 modularnoj platformi. Time je postignuta ušteda u odnosu na prethodni model u težini od 70 kg. To utiče na potrošnju, pasivnu bezbednost i performanse novog Peugeot 508.

Aktivna kontrola oslanjanja je doprinela da se vozilo prilagođava putu, načinu vožnje i sopstvenoj težini. Kroz multi-link oslanjanje je pojačana stabilnost svakog točka. Tačnije, oba zadnja točka rade nezavisno i eliminišu neravnine na putu bez uticaja na drugi točak. Time je omogućeno udobno upravljanje i nizak nivo buke.

Agregati

Od agregata su u ponudi benzinski Puretech motori od 180 i 225 konjskih snaga upareni sa osmostepenim automatskim menjačem. Tu si i HDi motori od 130,160 i 180 konjskih snaga pri čemu je jedino najslabija verzija navedenih agregata dostupna sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Jos jedan novitet je osmostepeni automatski menjač koga kartkteriše glatko i brzo menjanje brzina, one-touch električne kontrole, pri čemu je ostvarena  ušteda u težini u odnosu na prethodnika kao i smanjenje potrošnje goriva od 7% .

Trenutno najjeftiniji model na našem tržištu je 1.5 BlueHDi sa akcijskom cenom od 25.690 evra. 

Mnogobrojni su noviteti i kada je u pitanju kako pasivna tako i aktivna bezbednost. Tu je Night vision, ekskluzivitet u D segmentu. To je sistem koji pomoću infra crvene kamere smeštene iza prednje maske, prepoznaje i signalizira prisustvo pešaka i životinja u uslovima niskog spoljašnjeg osvetljenja. Detektuje pešake i životinje visine preko 30cm, pri brzini manjoj od 160 km/h. Unapređeno je prepoznavanje saobraćajne signalizacije. Tu je i adaptivni tempomat sa stop and go funkcijom i aktivno zadržavanje vozila unutar trake.

Peugeot 508

Novi Peugeot 508 je finalista ovogodišnjeg izbora za titulu “Car of the year”. On je dostupan u svim ovlašćenim salonima širom zemlje po ceni od 25.690 evra za verziju sa dizel motorom od 130 konjskih snaga,sa manuelnim menjačem u active paketu opreme. Active paket podrazumeva dvozonski automatski klima uređaj, zadnje parking senzore, multifunkcionalni ekran osetljiv na dodir od 8 inča, aluminijumske felne od 16 cola i još mnogo toga.  

U istom paketu opreme, ali sa 2.0 BlueHdi motorom od 160 konjskih snaga i osmostepenim automatksim menjačem cena je 28.990 evra.

PR Saopštenje: Peugeot

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery