Vesti

Mercedes-AMG E63 S Estate iz mesta do 100 km/h za manje od 3 sekunde!

Tjuning

Mercedes-AMG E63 S
699Pregleda

Mercedes-AMG E63 S Estate je jedan od najbržih, luksuznih karavan modela koji se trenutno nalaze na tržištu. Naravno, on vredi svaku paru.

Mercedes-AMG E63 S

Njegov četvorlitarski twin-turbo V8 agregat razvija 604 konjskih snaga (450 kW) i 850 Nm obrtnog momenta. Naravno, govorimo o fabričkoj verziji modela Mercedes-AMG E63 S Estate. Zahvaljujući tome, on iz mesta do stotke ubrzava za svega 3,5 sekundi i postiže elketronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. 

Mercedes-AMG E63 S

Međutim, kako to obično biva, ponekad ni najsnažniji automobili ne mogu zadovoljiti svog vlasnika. Takav je slučaj i sa ovim automobilom. Naime, njegov vlasnik se obratio tjuning kompaniji Renntech za pomoć. Od njih je želeo dodatnu snagu, pa je to i dobio.

Mercedes-AMG E63 S

Oni su modifikovali turbo punjače, tjunirali su ECU i instalirali su Akrapovic izduvni sistem. Kao rezultat, ovaj Merecedes-AMG E63 S Estate sada razvija 813 konjskih snaga (606 kW) i 1.000 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, on od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3 sekunde!

Da bi se automobil još više isticao, tu su nove felne veličine 21 cola, i spušteno vešanje. Zahvaljujući tome ovaj automobil je niži, pa i izgleda agresivnije.

Mercedes-AMG E63 S

Vlasnik ovog modela je na svom Instagram profilu podelio nekoliko fotografija svog novog ljubimca na četiri točka. U njihovom opisu je napisao: Sin mi kaže: “Prodao si GT3 i kupio si karavan? Šta nije u redu sa tobom?”. Onda smo se malo provozali. Ostao je bez reči”.

Mercedes-AMG E63 S

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery