Vesti

Juče je zvanično predstavljena reprezentacija Srbije u auto sportu!

Saopštenje

AMSS i reprezentacija Srbije
544Pregleda

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), a u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS), Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije (SSS), juče je zvanično predstavljena reprezentacija Srbije u auto sportu.

AMSS i reprezentacija Srbije

Reprezentacija će po prvi put nastupati na predstojećem “Rally Bulgaria”. On se 50. jubilarni put održava u Varni u Bugarskoj od 09. do 12. maja ove godine. U jakoj konkurenciji takmičara iz regiona, našu zemlju predstavljaće Nenad Vićentić, Željko Milutinović, Goran Rabas, Luka Kotorčević i Nikola Jović.

Predsednik AMSS Dejan Stojić tom prilikom istakao je da je AMSS uložio dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika i na auto takmičenjima. On je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja će braniti boje Srbije na predstojećem reliju.

„Još pre dve godine AMSS i SAKSS formirali su reprezentaciju u kartingu. Danas ta deca već uveliko osvajaju bodove. Nadam se da ćemo tim putem nastaviti i u reli disciplini, te da ćemo ovaj sport podići na još viši nivo“, rekao je Stojić. On je i najavio formiranje reprezentacije i u ostale dve discipline.

„Posebno mi je drago što je prvi nastup naše novoformirane reprezentacije upravo na 50. “Rally Bulgaria”. Zbog dobre saradnje koju tradicionalno imamo sa prijateljima iz Bugarske. Ovaj reli, ukupne dužine 628 kilometara, vozi se dva dana i izuzetno je zahtevan. Međutim, ja verujem da imamo reprezentaciju kojom možemo da se ponosimo. Verujem i da će ona uspeti da se izbori sa jakom konkurencijom“, rekao je predsednik SAKSS Staniša Lazarac.

AMSS je nosilac razvoja auto sporta u zemlji

„Formiranje ove reprezentacije upravo govori u prilog tome“, rekao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić. On je iskoristio priliku i da istakne da je u martu mesecu zabeležen i rekordan broj učlanjenja u AMSS. U cilju bezbednog tranzita kroz Srbiju pružanjem pomoći na putu, ne samo svojim članovima i članovima inostranih partnerskih klubova, već vozačima uopšte, slobodno mogu da kažem da smo u potpunosti spremni za narednu sezonu“.

„Ovim putem apelujem na sve vozače da brzinu prilagode propisima u predstojećim prazničnim gužvama, kako na gradskim, tako na magistralnim saobraćajnicama i autoputu gde merenje srednje brzine između naplatnih rampi funkcioniše i svako prekoračenje se evidentira i sankcioniše. Podsetio bih da, kao društveno odgovorna kompanija, ove godine organizujemo jubilarno, 50. po redu, takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”. Time sprovodimo masovnu saobraćajnu edukaciju za osnovce vodeći računa o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Nastavljamo putem koji smo prethodnih pet godina trasirali zajedno sa Mirkom Butulijom i opravdavamo poverenje građana koje gradimo u svom skoro 100 godina dugom poslovanju“, ponosno je istakao Nikolić.

Reprezentativci Srbije izrazili su zahvalnost AMSS i SAKSS na podršci. Oni su istakli da se nadaju da će takmičenje biti uspešno, te da će opravdati ukazano poverenje i Srbiji doneti i prvi pehar.

“Rally Bulgaria” boduje se za Evropski reli trofej (ERT).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery