Vesti

Da li je ovo prva fotografija modela Porsche 911 Turbo (992)!?

Pravo sa fabričke trake, bez kamuflaže…

Porsche 911 Turbo (992)
974Pregleda

Pred nama je verovatno prva fotografija najavljenog modela Porsche 911 Turbo (992). Naime, fotografija se pojavila na internetu, a na njoj vidimo automobil bez “trunke” kamuflaže. Po svemu sudeći, fotografija je nastala u postrojenju nemačkog proizvođača.

Porsche 911 Turbo (992)

Fotografija se pojavila na instagramu, a po svemu sudeći na njoj vidimo novu perjanicu serije 911. Iako ovakve fotografije uvek posmatramo sa dozom sumnje, ova nam se čini kao da je autentična. Tome u prilog ide činjenica da smo je uporedili sa prethodnim špijunskim fotografijama.

Informacija o pogonskom sklopu modela Porsche 911 Turbo (992) još uvek ima veoma malo. Međutim, pretpostavlja se da će nova generacija ovog modela imati unapređenu verziju rednog šestocilindarskog agregata zapremine 3,8 litara. Standardni Turbo model bi mogao da razvija i do 600 konjskih snaga, dok bi Turbo S verzija mogla imati 30 “konja” više. Obe varijante će biti povezane sa novim osmostepenim PDK menjačem.

Nova generacija modela Porshe 911 Turbo (992) će imati neke upečatljive elemente dizajna. Tu pre svega mislimo na četiri izduvne ceni, redizajnirani zadnji branik i novi spojler.

Najinteresantnija stvar kod modela Porsche 911 Turbo (992) je to što je obećana njegova elektrifikacija. Prema ranijim izveštajima, elektrifikovani Porsche 911 Turbo će pratiti stope modela Panamera. To znači da će biti dostupne dve plug-in hibridne verzije. Najjača bi trebalo da nosi oznaku Turbo S E-Hybrid i imaće impresivan broj konjskih snaga.

Da li sve ovo znači da će Porsche i zvanično predstaviti novi 911 Turbo (992) na ženevskom sajmu automobila? Videćemo…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery