Online plus

BMW Motorrad na stazama uspeha

455Pregleda

Rekordna prodaja

BMW Motorrad je ostvario novi prodajni rekord u aprilu. U prva četiri meseca ove godine, broj isporuka je konstantno iznad nivoa u isto vreme prošle godine


Nakon postizanja rekordne prodaje tokom prvog kvartala 2015., BMW Motorrad ostaje čvrsto na stazama uspeha. U aprilu ove godine je prodato 16.554 motocikla i maksi skutera, u odnosu na prošlogodišnjih 16.344 iz istog meseca. U odnosu na april prošle godine, prodaja je porasla za 1,3 odsto, što ovaj mesec čini najuspešnijim u istoriji kompanije. Što se prvog kvartala tiče, ukupan porast u prodaji iznosi 6,3 odsto, 47.924 jedinice u odnosu na prošlogodišnjih 45.063.

Hajner Faust, šef Prodaje i marketinga BMW Motorrada je povodom ovoga izjavio: „U aprilu 2014., mi smo postigli izuzetno dobre rezultate sa 16.344 prodate jedinice, tako da je letvica postavljena veoma visoko. Sa porastom prodaje od 1,3 odsto, premašili smo prošlogodišnji rekord. Ovo april 2015. čini najboljim mesecom ikada za BMW Motorrad. Naša prodaja ove godine konstantno raste u odnosu na prodaju u istom periodu prošle godine.

Ovaj solidan porast prodaje može da se zahvali pre svega R i S serijama. Zahtevi za novim S 1000 RR supersport motociklom i flat-twin Roadsterom R 1200 R su posebno naglašeni. Bokser modeli poput klasičnog Roadstera R nineT, R 1200 GS Adventure endura ili R 1200 RT turera se takođe veoma visoko kotiraju što se popularnosti tiče.

Hajner Faust kaže: „Mi smo zadovoljni što možemo da potvrdimo oživljavanje tržišta u Evropi. Pre svega se to odnosi na Španiju, gde se ostvaruju jake pozicije. Zahtev za našim vozilima raste i u Aziji.

Novim modelima sa flat-twin i četvorocilindarskim agregatima, za kojima je trenutno visoka potražnja, pridružiće se dva dodatna modela tokom ove sezone. Upravo je lansiran R 1200 RS sport turer. Najnoviji bokser model je već odabran za motocikl godine od strane čitalaca Motorrad magazina, čak i pre nego što je lansiran.

Pored toga, mi trenutno predstavljamo S 1000 XR internacionalnim medijima, potpuno novi koncept BMW Motorrada. Model, koji je pohvaljen od strane motociklističkih novinara, naćiće se u prodaji od 13. juna. Uveren sam da ćemo moći nivo prodaje da održimo značajno višim u odnosu na prošlu godinu zahvaljujući jakom portfoliju.“

BMW Motorrad PR

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery