Vesti

Volkswagen obustavlja proizvodnju jednog od svojih miniven modela?

Moguće je i da će dva miniven modela biti “ugašena”

Volkswagen miniven
2.28KPregleda

Prema najnovijim informacijama, Volkswagen planira da ugasi proizvodnju najmanje jednog od svojih miniven modela. Razlog? K’o dan jasna činjenica da ljudi više preferiraju SUV modele.

Volkswagen miniven

Prema tome, iako se miniven modeli kompanije Volkswagen i dalje solidno prodaju, najmanje jedan od njih bi mogao završiti kao modeli Beetle (buba), Scirocco, Phaeton i Eos. Proizvodnja jednog od njih bi mogla biti okončana. Pitanje je koji je model najugroženiji?

“Moramo da vidimo da li i dalje postoji potreba za tri miniven modela u našoj gami”, rekao je šef finansija brenda Volkswagen, Arno Antlic za Autonews Europe. Podsećamo, ta tri modela su Golf SportsVan, Touran i Sharan.

Najprodavaniji iz ovog tria je svakako Touran. Međutim, i njegova prodaja u Evropi je pala za čak 14%, tokom prvi 11 meseci ove godine. Prošle godine je prodato 69.814 primeraka ovog modela. Golf SportsVan je prodat u 40.215 primeraka, i njegova prodaja je pala za 40.215 primeraka. Sa druge strane, prodaja modela Sharan je skočila za 1,7%. Ipak, on je prodat u najmanjem broju, svega 20.854 primeraka.  

Poređenja radi, navešćemo da su T-Toc i Tiguan daleko uspešniji u Evropi. Prodaja modela Tiguan je skočila za 2,2% na 245.056 primeraka. Model T-Roc je prodat u čak 193.963 primeraka što je porast od 46%. Ovi brojevi bi mogli dodatno porasti, da na primer, Golf SportsVan ili neki drugi od ova tri miniven modela nije na tržištu.

Volkswagen miniven

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery