Vesti

Renault Megane RS Trophy-R postavio novi rekord na stazi Spa-Francorchamps!

Brži od Honde Civic Type R za čak 5 sekundi!

Renault Megane RS Trophy-R Spa-Francorchamps
1.64KPregleda

Rekordi koje je postavila Honda Civic Type R na stazama širom sveta počinju da padaju „pod točkove“ novog Renault Megane RS Trophy-R!

Renault Megane RS Trophy-R Spa-Francorchamps

Prvo je francuski „hot heč“ j postao najbrži serijski automobil sa pogonom na prednje točkove na stazi Nirburgring. Sada je Renault Megane RS Trophy-R postavio i novi rekord na stazi Spa-Francorchamps. Za njegovim volanom je bio test vozač Renault Sport odeljenja, Loren Hurgon. On je krug na ovoj stazi završio za samo  2 minuta i 48,338 sekundi, što je za 5 sekundi brže od vremena koje je postavio Honda Civic Type R.

„Još jednom sam i te kako ponosan i ushićen. Spa-Francorchamps je jedna od omiljenih staza vozača u Evropi. Na njoj se vozi veoma brzo, a ovaj automobil je za to savršen“, rekao je Hurgon. Isti taj čovek je postavio i rekord na stazi Nirburgring. „Rad uložen u aerodinamiku je dokazao svoju vrednost. Bilo je pravo zadovoljstvo voziti Renault Megane RS Trophy-R na ovoj stazi“, dodao je on.

Kao i Megane RS Trophy, i ovaj model ispod haube ima 1.8-litarski turbo agregat koji razvija 292 KS (221 kW). Međutim, on je od tog modela lakši za 130 kilograma. Prilikom razvoja modela Megane RS Trophy-R, Renault Sport je radio sa kompanijama Akrapovic, Brembo, Bridgestone, Ohlins i Sabelt.

Međutim, proizvodnja ovog modela će biti ograničena na svega 500 primeraka. Renautl Megane RS Throphy-R na tržište stiže krajem godine, a prodavaće se po ceni od 55.000 evra. To je za 10.700 evra više nego što košta Megane RS Trophy, a za 16.700 evra više od standardnog Megane RS.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery