Predstavljamo

Predstavljen je Tesla Cybertruck – od 0 do 96 km/h za samo 2,9 sekundi!

Budućnost je sada!

Tesla Cybertruck
3.9KPregleda

Ilon Mask je juče premijerno predstavio najnoviji proizvod kompanije Tesla. Reč je naravno o dugo najavljivanom, potpuno električnom pikap automobilu koji je nazvan Cybertruck!

Tesla Cybertruck

 

Iako je veliki deo svetske populacije (uključujući i nas) mislio da se Mask šali kada je rekao da će ovaj automobil podsećati na vozila iz SF filmova o distopisjkoj budućnosti koji su snimani devedesetih godina, ispostavilo se da je to zapravo istina.

Naravno, kao i sa drugim svojim automobilima, Tesla modelom Cybertruck želi da “uzburka vodu” u jako konkurentnom, ali i unosnom segmentu pikap automobila. Taj segment je jako popularan, naročito u SAD.

Tesla Cybertruck

Kako je Mask naveo, na modelu Cybertruck se radilo čak sedam godina. Ovaj automobil definitivno ima futuristički dizajn, koji se možda neće svima dopasti. Moramo priznati, očekivali smo nešto potpuno drugačije, a ipak, nismo razočarani ovim dizajnom. Mora se priznati da je specifičan. Cybertruck je pikap model dimenzija 5.885 X 2.027 X 1.905 mm (DxŠxV). U njemu ima dovoljno prostora za šest odraslih osoba.

Iako prilikom premijere nije otkriven enterijer, nešto kasnije je objavljena jedna fotografija. Na njoj vidimo da je on kao i kod ostalih Tesla modela izrađen minimalistički. Na centralnom delu  komandne table se ističe ogromni ekran osetljiv na dodir. Tu su i dva reda sedišta i volan koji podseća na volan automobila iz serije Knight Rider. Ipak, šanse da taj volan stigne i do serijske varijante modela Cybertruck su minimalne.

Tesla Cybertruck

Ako postoji jedna stvar oko koje se komapnija Tesla nikad ne ustručava da govori, to su performanse njenih modela

Naime, Cybertruck će u najskupljoj Tri-Motor AWD varijanti, od 0 do 96 km/h ubrzavati za samo 2,9 sekundi. Navodi se da će ovaj automobil četvrtinu milje moći da preše za samo 10,8 sekundi. Poređenja radi, Dodge Challenger Hellcat Redeye iz mesta do 96 km/h ubrzava za 3,8 sekundi, a četvrtinu milje prelazi za 10, 8 sekundi. Cybertruck u ovoj konfiguraciji će sa jednim punjenjem moći da pređe preko 800 kilometara i postizaće maksimalnu brzinu od 209 km/h. Ova varijanta će koštati 69.900 dolara.

Tesla Cybertruck

Biće dostupne još dve verzije. Uvodni Single Motor RWD Cybertruck će koštati 39.900 dolara. On će sa jednim punjenjem moći da pređe više od 400 kilometara. Iz mesta do 96 km/h će ubrzavati za 6,5 sekundi.

Tu je i Dual Motor varijanta koja će koštati 49.900 dolara. Ona će do 96 km7h ubrzavati za 4,5 sekundi i imaće domet od preko 480 kilometara.

Tesla Cybertruck

Musk je naveo i da će ovaj pikap imati upravljanje kao Porsche, ujedno pržajući izvanredne off-road sposobnosti. Njegov prilazni ugao je 35 stepeni, a silazni ugao 28 stepeni. Klirens ovog modela, zahvaljujući adaptivno vešanju može biti i 40 centimetara! Prema tome, nema razloga da Masku ne verujemo na reč. Takođe, ovaj model će imati karoseriju koja će biti otpornija na udarce nego karoserije konvencionalnih automobila. U planu su i neprobojna stakla, mada, kako je sam Mask rekao, na tome će morati još da se poradi.

Proizvodnja serijske verzije modela Cybertruck će početi 2021. godine.

Šta vi mislite o dizajnu ovog modela? Pišite nam u komentarima…

Tesla Cybertruck

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery