AktuelnoVesti

Otkazivanje Ženeve koštalo oko 500 miliona evra

2.27KPregleda

Pola milijarde evra procenjena šteta za grad Ženevu i proizvođače

Prema kalendaru svetskih automobilskih zbivanja, 90. Sajama automobila u Ženevi je trebao da sutra zvanično otvori kapije za novinare na takozvanom Press Day koji su planirani za 03. i 04. mart.

Zbog otkazivanja sajma u poslednji čas, svega pet dana pre njegovog početka, svi izlagači su dovedeni u neprijatnu situaciju da već formirane štandove i automobile vraćaju nazad i svoje centrale.

Po nekim najavama i poznavanjem računice izlaganja na međunarodnim sajmovima nastali a i već plaćeni troškovi su ogromni.

Proizvođače je do sada otkazivanje 90. Sajma u Ženevi koštalo ukupno oko 250 miliona evra.

Naravno ovde se ne računaju štete nastale kao posledica odsustva planirane promocije novih modela i ona je suštinski neprocenjiva.

Kada su troškovi u pitanju, svemu treba dodati štetu koju će pretrpeti organizatori sajma ali i one uslovno rečeno uslužne od avionskog transporta, hotelskog smeštaja i organizacije keteringa, prijema, večera,…

Već danas je prema booking.com u Ženevi ogromna ponuda papreno skupog ali raspoloživog smeštaja u svim hotelima. Inače u toku trajanja sajma, slobodan krevet je bio „nemoguća misija“ mesecima unapred. Cene su u tim danima bile i utrostručene.

Prema procenama grada Ženeve, šteta nastala otkazivanjem sajma automobila se procenjuje na oko 200-250 milona švajcarskih franaka.

Suma sumarum, ovako na brzinu sabrano, tričavih pola milijarde evra je „račun“ otkazivanja sajma i to samo u neposrednim troškovima.

Međutim, kako smo najavili, mnogi brendovi će se držati svog rasporeda promocija koje će biti održane putem video linkova.

Sutra će biti zanimljivo i potpuno nesvakidašnje!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery