Vesti

Novi tizer za Lexus RC F Track Edition!

Premijera u Detroitu

Lexus RC F Track Edition
1.39KPregleda

Lakši, brži i agresivniji Lexus RC F Track Edition će uskoro imati svoju javnu premijeru. On dolazi da izazove modele kao što su BMW M4, Audi RS5 i Mercedes-AMG C63.

Lexus RC F Track Edition će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Detroitu sledećeg ponedeljka. Do tada smo dobili novi, kratki tizer video snimak. Na njemu se na momente vidi silueta ovog modela, ali se i čuje zvuk njegovog V8 agregata.

Luksuzni brend koji je u vlasništvu kompanije Toyota do sada nije otkrio puno detalja o modelu Lexus RC F Track Edition. Međutim, zahvaljujući ranijim špijunskim fotografijama i izveštajima mi znamo da će on imati komponente izrađene od ugljenikovih vlakana. Tu se pre svega misli na haubu, krov, pragove, i spojler.

Lexus RC F Track Edition

Zahvaljujući ovom lakom materijalu, automobil će biti lakši od svog prethodnika, ali se još uvek ne zna koliko. Inženjerima kompanije je rečeno da unaprede i izduvni sistem i hlađenje agregata.

Ispod haube se još uvek krije petolitarski V8 agregat, ali se ne zna kolika će biti njegova izlazna snaga. Kod trenutnog modela on razvija 467 “konja” (348 kW) i 527 Nm obrtnog momenta. Isti agregat ima veću snagu kod modela LC 500. Na tom modelu on razvija 471 konjsku snagu (351 kW) i 540 Nm obrtnog momenta.

U svakom slučaju, sve će nam biti jasnije kada Lexus RC F Track Edition i zvanično bude predstavljen.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery