Vesti

Novi Renault Clio osvojio 5 zvezdica na Euro NCAP testovima!

PR Saopštenje

Renault Clio EuroNCAP
3.13KPregleda

Novi Renault Clio je ocenjen sa pet zvezdica na Euro NCAP testu. Najprodavanije vozilo grupe Renault je ispitano u skladu sa novim, strožijim protokolom koji je uveden prošle godine. Tako je Clio postigao najbolju ocenu na osnovu rezultata na najvišem nivou, nezavisno od segmenta.

Renault Clio V

Premda je peta generacija legendarnog Renault Clio nedavno predstavljena, već uživa status jednog od najsigurnijih gradskih vozila koje je testirao Euro NCAP.

Ovo je 22. po redu vozilo ove grupe koje je ocenjeno sa maksimalnih pet zvezdica. Novi Renault Clio ostvareni uspeh može da zahvali poboljšanoj pasivnoj sigurnosti i najzaokruženijoj ponudi sistema za pomoć u vožnji u svojoj klasi.

Novi Clio je postavljen na sasvim novoj modularnoj platformi CMF-B Renualt-Nissan alijanse. Novi Clio se odlikuje optimalnom konstrukcijom karoserije i obnovljenom strukturom sedišta. Tu su i sigurnosni pojasevi osmišljeni da pružaju optimalnu podršku za sve putnike. To bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu. Ukupnoj sigurnosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja.

Renault Clio V

Renault zagovara upotrebu tehnologije „Fix4sure“. Razlog za to je njena izuzetna sposobnost da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje. Osim toga je, zahvaljujući vrhunskoj prostranosti novog Renault Clio, u njega moguće postaviti dečije sedište bilo koje vrste. I to i napred i pozadi, uz pomoć pričvrsnih tačaka ISOFIX i sistema i-Size. Novi Renault Clio pruža i bolju zaštitu za glave putnika u zadnjem delu vozila u slučaju bočnog sudara.

Novi Renault Clio nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje:

Šest vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koji omogućavaju rad sistema za održavanje vozila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistema upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi i za zadnja sedišta ako se na njima nalaze putnici) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode.

Renault Clio V

Uz to su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svetla. Tu je i  automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i samozatamnjujući retrovizor.

Nova arhitektura elektronske opreme Renaulta Clio omogućila je uvođenje aktivnog sistema za kočenje u nuždi sa prepoznavanjem pešaka, biciklista i drugih vozila, a njenu efikasnost potvrđuje ocena Euro NCAP-a (11/12). Kako bi pružio još veću udobnost i sigurnost, novi Clio će uskoro uvesti napredne sisteme za pomoć u vožnji, kao što je sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama, što će predstavljati prvi korak ka potpunoj autonomnosti vožnje.

Renault Clio V

Kao svestrani gradski automobil, novi Clio nudi najbolju sigurnost u svim svojim verzijama. Time on ponovo potvrđuje Renaultovu stručnost u području sigurnosti za sve. Bez obzira na to da li se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi Renault Clio otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault i nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svetu.

Renault Clio EuroNCAP

PR Saopštenje: Renault

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery