AktuelnoVesti

Neće biti Sajma automoblila u Ženevi ni 2021?

Ne prihvataju zajam - ne pristaju na ucene

1.66KPregleda

Velika je verovatnoća da će se otkazati Sajam automobila u Ženevi i sledeće godine

 

Nakon naglog za neke i iznenadnog otkazivanja ovogodišnjeg Sajma automobila u Ženevi zbog pandemije koronavirusa, čini se sve verovatnijim da ovog događaja neće biti ni 2021. godine. Dok će Beogradskog sajma po svakoj ceni biti već i ove godine, uprava ženevskog malo drugačije razmišlja.

 

 

Naime, u nedavno objavljenom saopštenju, Fondacija Međunarodnog sajma automobila u Ženevi navodi da je nakon ovogodišnjeg otkazivanja, od ženevskog kantona zatražila finansijsku podršku za pokrivanje gubitaka, procenjenih na 11 miliona švajcarskih franaka (10,3 miliona evra),  a kako bi se pripremila za sledeći događaj. Gradske vlasti Ženeve predložile su da daju zajam u iznosu od 15,7 miliona evra, ali je GIMS to odbio, sa objašnjenem da su nametnuti uslovi kontradiktorni statutu Organizacije.

 

 

 

„Nažalost, uslovi vezani za zajam, koji posebno imaju za cilj potpuno promenjen sajamxki nastup, uključujući njegovu konceptualizaciju u svrhu promocije sponzorske kompanije, nisu prihvatljivi za Fondaciju. U stvari, oni su u suprotnosti sa statutima i naročito sa svrhom organizacije  koja je formirana pre više od 100 godina “, navodi se u saopštenju.

 

 

Fondacija dodaje da je u uslovima zajma bila odredba da se sajam automobila u Ženevi mora održati 2021. godine, ali da to ostaje neizvesno do kraja usled okolnosti. GIMS kaže i da su ga veliki izlagači „ohrabrili“ u odluci, s obzirom na sve mannje interesovanje za nastup. Fondacija je dodala da nastavlja napore „da što brže obnovi finansijsku stabilnost, te da bude u mogućnosti da organizuje naredna izdanja“.

 

S obzirom na nedavno odlaganje Sajma automobila u Njujorku 2020 koji je za sada pomeren zza avgust, sve to verovatno ukazuje na činjenicu da ćemo sve manje prisustvovati pravim tradicionalnim sajmovima automobila širom sveta. Digitalne online prezentacije su izgleda neizbežne.  Ali zato…

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery