Vesti

MOL Serbia otvorila Depo za skladištenje goriva u Sremskim Karlovcima!

PR Saopštenje

Presecanje vrpce, otvaranje Depo MOL Serbia - Copy
3.07KPregleda

Prvi depo za skladištenje goriva kompanije MOL u Srbiji danas je zvanično počeo sa radom. Depo u Sremskim Karlovcima su svečano otvorili direktor kompanije Ante Aralica, ambasador Mađarske dr Atila Pinter i ministar rudarstva i energetike Aleksandr Antić.

Ministar-rudarstva-i-energetike-Aleksandar-Antić-direktor-MOL-Serbia-Ante-Aralica-i-ambasador-Mađar.jpg

Kao najveća investicija ove kompanije, namena Depoa je pretovar i skladištenje evro premijum BMB-a i evro dizel goriva. Sama dostava robe će biti omogućena na dva fronta: rečnim i drumskim putem. U budućnosti će se osigurati i mogućnost dopreme železničkim putem.  

„MOL Serbia se, nakon više od 15 godina poslovanja na teritoriji Srbije, odlučila na ovako značajan korak i veliku investiciju. Cilj je da se obezbedi sigurno snabdevanje tržišta gorivom vrhunskog kvaliteta koje će direktno dolaziti iz rafinerija MOL Grupe. Investicijom u Depo u Sremskim Karlovcima potvrđujemo tu svoju nameru. Upravljanje sistemom goriva potpuno je automatizovano. Ubrizgavanje aditiva vrši se paralelno sa utovarom derivata. Rezultat je gorivo vrhunskog kvaliteta. Jedan od naših  fokusa je poštovanje najviših ekoloških standarda. Ni jedan od procesa koji se na Depou odvijaju neće ugroziti životnu sredinu“, izjavio je Ante Aralica, direktor MOL Serbia.

Naftni terminal MOL Serbia - Copy

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je važnost snažnih ekonomskih odnosa Srbije i Mađarske rekavši kako oni iz dana u dan jačaju:

Srbija i Mađarska imaju  snažan partnerski odnos kada je reč o energetici. Kompanija MOL je dugo prisutna u Srbiji i svoju poziciju u našoj zemlji  je izgradila na visokom kvalitetu goriva koji pruža i građanima i ostalim partnerima u veleprodaji. Ovaj korak predstavlja jedan stepenik više u nastojanju da MOL bude još prisutniji u našoj zemlji… Kao i da svojim poslovanjem jača naftni biznis Srbiji. Ovaj projekat će, pored sigurnosti snabdevanja, uticati i na jačanje tržišta. To je u interesu krajnih korisnika“, rekao je Antić i dodao da je ova investicija značajna, te da dokazuje da je Srbija politički i ekonomski stabilna država u koju ozbiljne kompanije žele da invetsiraju i da tu ostanu. 

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, potvrdio je da Srbija i Mađarska imaju saradnju strateškog karaktera, dok  infrastrukturne investicije, prema njegovim rečima, to dodatno jačaju.

Presecanje vrpce, otvaranje Depo MOL Serbia - Copy

MOL spada među najveće mađarske kompanije koje ulažu u Srbiji. Za proteklih 15 godina uvrstio se u red vodećih kompanija na energetskom tržištu Srbije. Terminal čijem otvaranju danas prisustvujemo, najveća je investicija MOL-a u Srbiji! On će omogućiti kompaniji da skladišti gorivo izvanrednog kvaliteta“, istakao je Pinter.

Depo ima pet rezervoara dizelske sekcije kapaciteta 8.000m³  i tri rezervoara BMB sekcije kapaciteta 4.000m³. Sistem za ubrizgavanje aditiva je izgrađen sa namerom da ne utiče na zagađenje okoline, a terminal je opremljen biološkim uređajem za tretman otpadnih voda i separatorom ulja. Rezervoari imaju rashladne sisteme i potrebne plutajuće krovove na benzinskim obalnim tankovima, kako bi se na taj način nivo isparavanja smanjio.

PR Saopštenje: MOL Serbia

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery