Uncategorized

Mercedes S klase (2021.) sasvim solidan na testu „severnog jelena“ (VIDEO)

1.59KPregleda

Lansirana prošle jeseni, Mercedes-Benz S klasa je stigla na poligon za testiranje sposobnosti manevrisanja. Naravno, reč je o „notornom“ testu „severnog jelena“.

 

U ovom izazovu, vozila moraju da izbegnu imaginarnu prepreku koja se pojavljuje nasred puta a zatim se vrate u prvobitnu traku jednim okretom volana. Kao što je standard Km77, prolaz mora da se obavi pri minimum 77 km/h.

 

C klasa je uspela da impresionira test vozače, koji su očekivali lošije rezultate. Zašto? Pa, reč je o velikom i teškom automobilu u S 400 d specifikacijama, sa standardnom postavkom šasije bez upravljanja na zadnje točkove. Doduše, pri 77 km/h i višim brzinama, štutgartska krstarica nije propustila da sruši neki čunj, a najbolji rezultat je postignut pri 74 km/h.

 

Perjanica nemačke marka je pružala osećaj bezbednosti vozaču, kao i lakoću upravljanja pri bilo kojoj brzini, posebno u Sport+ režimu, koji ukrućuje ogibljenje i čitavu karoseriju približava tlu. Automobil se takođe pokazao okretnim i odzivnim u slalomu koji je usledio.

 

Rezultat stavlja rivala BMW-a serije 7 i Audija A8 u isto zonu u kojoj se nalazi mali Fiat 500e. Ono što je pozitivno je da se S klasa pokazala boljom u poređenju s Golfom Mk8 i Mercedes-Benzom CLA, koji su ispit završili pri 69, odnosno 66 km/H. BMW M235i s prednjim pogonom, na platformi koju deli s X1 i X2 krosoverima, kao i nova serija 1 hečbek, došli su tek do razočaravajućih 68 km/h.

 

 

Vrele Gume

Izvor: Km77

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery