AktuelnoVesti

Hrvatska: Nestao zaplenjen brod kazahstanskog oligarha

1.67KPregleda

Kako su Rusi nasamarili Hrvate

 

 

Sa početkom sankcija prema Rusiji ali i ličnih prema osobama koji pripadaju sistemu oligarha bliskih Vladimiru Putinu, mnoge nekretnine ali i plovila privremeno su zaplenjeni od strana većine država.

 

 

 

 

Jedna od njih je i jahta Sunseeker 115 pod imenom „Irina Vu“ koja je od strane Hrvatskih vlasti privremeno zaplenjena (blokirana) i stavljena pod nadzor u Marini Betina, na ostrvu Murter sve sa posadom i kapetanom.

 

Brod se prema najnovijim informacijama neko vreme nalazio na „suvom vezu“ (na kopnu) zbog redovnog servisiranja ali je nekoliko dana pred nestanak porinut nazad u more na tzv. servisni vez i ostavljen neobezbeđen.

 

 

Irina Vu pripada bar kako vlasti kažu Kazahstanskom bračnom paru Usmanov koji je blizak ruskom predsedniku Putinu i kao takva je čekala dalju sudbinu imovine onih koji su potpali pod sankcije.

 

 

Vest ne bi bila vest da nema svoj nastavak i to po filmskom scenariju. Kako se sada saznaje, pre nepoznatog vremena 35 metara duga jahta „Irina Vu“ je nestala sa privremenog sidrišta u „škveru“ (servisu) pod okriljem noći, a na njeno mesto je usidren Sunseeker „blizanac“, pa stoga ni obezbeđenje Marine ali da čudo bude veće ni vlasti, danima nisu primetili nestanak plovila „od značaja“. 

 

Špekuliše se da je čak Irina Vu preko Carinske ispostave u Dubrovniku legalno napustila Hrvatske vode sa uredno zavedenim dokumentima. Ko je svesno ili nesvesno napravio propust i šta je istina pokazaće istraga!?

 

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, jahta Irina Vu je ovih dana uplovila u teritorijalne vode Turske. 

 

 

Nastavak sledi…

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery