Vesti

Ferrari Purosangue stiže 2021. godine!

Biće postavljen na istoj platformi kao i Roma GT!?

Ferrari Purosangue - render fotografija
3.24KPregleda

Ferrari želi da “napadne” konkurenciju u vidu modela Lamborghini Urus i Aston Martin DBX sa sopstvenim SUV modelom, koji će nositi ime Purosangue. Očekuje se da ovaj model bude premijerno predstalvjen tokom 2021. godine.

Ferrari Purosangue render

Prvi SUV u 80-godišnjoj istoriji proizvođača iz Maranela će biti postavljen na platformi na kojoj je postavljen i model Roma. Međutim, kako prenosi magazin AutoExpress, ta platforma će biti modifikovana.

Nova platforma je dizajnirana tako da na nju mogu biti postavljeni i V6, V8 i V12 agregati. Takođe, na nju mogu biti postavljeni i elektrifikovani pogonski sklopovi. Pretpostavlja se da Purosangue neće biti dostupan sa V12 agregatom, ali bi veoma lako mogao biti dostupan kao plug-in hibrid.

Predstavnici kompanije Ferrari su ranije rekli da neće odustati od V12 agregata, bar ne za sada. Sledeći model koji bi mogao imati taj agregat je verovatno novi hiper automobil o kom se spekuliše već neko vreme. Ipak, taj model se ne očekuje pre 2022. godine.  Takođe, elektrifikacija V12 motora nije u planu, jer bi to dodalo nepotrebnu težinu vozilu.

Ferrari Purosangue - render fotografija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery